Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΗΣ

Έφυγε σήμερα σε μεγάλη ηλικία ένας παλιός Κισαμίτης παραδοσιακός βιολιστής. 
Ο Δημήτρης Χριστοφοράκης έπαιξε σε πολυάριθμα γλέντια και είχε συνεργαστεί με αξιόλογους λαγουτιέρηδες της περιοχής, όπως οι Βασίλης και Στεφανής Καρεφυλλάκης, ο Στ.Λαϊνάκης, ο Γιώργης Γεραιουδάκης ή Μαρουβάς κ.α.
Το παίξιμο του θυμίζει την σχολή "Ναύτης". Δεν ξεχώρισε όμως μόνο γι'αυτό ο Χριστοφοράκης. Ιστορικά είναι πλέον τα "αγκομαχητά" του, που άφηνε καθώς έπαιζε, κι αυτό επειδή ήταν μανιώδης καλλιτέχνης και τα έδινε όλα στην κυριολεξία την στιγμή που άγγιζε το δοξάρι. Η μουσική του προσφορά είναι πολύ μεγάλη.
Συλλυπητήρια στους δικούς του, ας είναι ελαφρύ το Κισσαμίτικο χώμα που θα τον σκεπάσει.
Στην φώτο απο το αρχείο του Ανυφαντή Νικολής Τζέγκας, Δημήτρης Χριστοφοράκης, Στέλιος Λαινάκη σε κάποιοι γλέντι στην Κίσαμο
Πληροφορίες απο το "Κίσαμος Μουσική και Κουλτούρα"

Δεν υπάρχουν σχόλια: