Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020

ΝΕΑ ΛΥΚΕΙΑ ΚΙΣΑΜΟΥ

Έγινε απο τα σπουδαιότερα θέματα της περιοχής μας και απασχολεί όχι μόνο τον Δήμο ή το υπουργείο παιδείας, αλλά και όλους τους γονείς ακόμα και παιδιών που ενδεχομένως να μην έχουν πάει ακόμα ούτε δημοτικό. Τα νέα Λύκεια, είναι υπόθεση όλων και δεν είναι ούτε ενός πολιτικού, ούτε μιας δημοτικής αρχής, είναι αγώνας ομαδικός και πρέπει να παίζεται σε ανοικτό γήπεδο, μιας και ο στόχος είναι κοινός και απ αυτόν τον αγώνα δεν πρέπει να λείπει κανένας!!
Χθες σε μια συζήτηση - ενημερωση, πρώτη φορά καλέστηκαν και οι σύλλογοι γονέων των σχολείων,  ακούστηκαν αλήθειες και ειδήσεις από την δημοτική αρχή που με έκανε να αναρωτηθώ τι είναι σπουδαιότερο.... να μαθαίνουμε απο τα δελτία τύπου ποιος έρχεται κάθε τόσο στην πόλη μας για να ενημερωθεί (είναι και αυτό υποχρέωση μας) ή να μαθαίνουμε με ακρίβεια  ...για την πορεία των εργασιών,  μελετών, σκέψεων και των προτάσεων που υπάρχουν για αυτά;
 Είναι ένα λεπτό θέμα που δεν χωρούν μυστικά ούτε κρυμμένες κουβέντες.
- Μάθαμε λοιπόν και σας το μεταφέρω....οτι τα νέα Λύκεια θα φτιαχτούν στον χώρο που υπήρχαν τα παλιά...αυτό απάντησε και η δευτεροβάθμια επιτροπή. Την μελέτη για τους χώρους εγκατάστασης των προκάτ θα την αναλάβει η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Χανίων, με την οποία έχουν γίνει κάποιες συναντήσεις με ανθρώπους του Δήμου μας. Οι προκάτ αίθουσες είναι μόλις 27, 12 για το ΓΕΛ και 15 για το ΕΠΑΛ που όμως χρειάζεται άλλες τόσες ίσως και παραπάνω για τα εργαστήρια των ΕΠΑΛ. Αυτές λοιπόν που λείπουν, και εδώ είναι εύλογη η ανησυχία του διευθυντή του ΕΠΑΛ κ. Ζουριδάκη, υπάρχει μια περίπτωση να γίνουν απο την περιφέρεια. Η μοριοδότηση των μαθητών της Τρίτης τάξης είναι σίγουρη. Λυπηρό για μένα, οτι δεν υπάρχει πρωτόκολλο κατεδάφισης για το γυμναστήριο του 1ου Γυμνασίου που σημαίνει οτι θα μπουν οι 12 προκάτ αίθουσες στην αυλή του σχολείου δίχως να πέσει το ερείπιο....με ότι κίνδυνο συνεπάγεται. Τέλος από τα μέσα Μαρτίου και μετά ευελπιστούν να έχουν εγκατασταθεί οι αίθουσες για να γυρίσουν τα παιδιά στην πρωινή βάρδια και να μην έχουν και οι εκπαιδευτικοί πρόβλημα.
Για το Μαύρο Μώλος τα γράψαμε και χθες.. διαμόρφωση του χώρου με μελέτη απο την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Χανίων, πεζοδρόμια απο τον Δήμο Κισάμου και ένα κτήριο προκάτ για εργαστήρια του ΕΠΑΛ απο την περιφέρεια ή απο κάπου αλλού.
Μυστικά δεν πρέπει να υπάρχουν ειδικά σε ένα τέτοιο θέμα και καλό είναι η δημοτική αρχή να ενημερώνει τακτικά τους δημότες για την πορεία αυτού του έργου... εξάλλου σε αυτό το θέμα όλοι ανήκουμε στην ίδια ομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: