Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Δευτέρα, 6 Ιανουαρίου 2020

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΕΠΑΛ κ. ΖΟΥΡΙΔΑΚΗ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ

Ο αγώνας του Νεκτάριου Ζουριδάκη διευθυντή του ΕΠΑΛ Κισάμου, για το σχολείο του είναι γνωστός, φυσικά δεν κρύβει τις ανησυχίες του αλλά και τις ευχαριστίες του μιας και ξέρει οτι αν κουνήσουμε απο την Κίσαμο το ΕΠΑΛ δύσκολα θα το ξαναδούμε σαν σχολείο στην πόλη μας. Υπάρχουν δυστυχώς περισσότεροι λόγοι που θέλουν να μας το πάρουν απο δω, απ ότι να μας φτιάξουν ένα νέο ΕΠΑΛ, και ειδικά σε αυτό το θέμα όλοι πρέπει να είμαστε μια γροθιά... αφού ξέρουμε πόσες υπηρεσίες και σχολεία έκλεισαν τα τελευταία χρόνια στην Κίσαμο.

Στην επιστολή του ο Νεκτάριος αναφέρει  
Αποδεκτό έγινε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΔΕ) Χανίων το αίτημα του ΕΠΑΛ Κισάμου για πραγματοποίηση των εργαστηριακών μαθημάτων των τομέων/ειδικοτήτων του σχολείου σε τοπικές επιχειρήσεις της πόλης καθώς και σε κατάλληλα διαμορφωμένες σχολικές αίθουσες του 1ου Γυμνασίου και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κισάμου. Έτσι, από την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020 – που επιστρέφουν και πάλι οι μαθητές στα σχολεία μετά τις διακοπές Χριστουγέννων/Πρωτοχρονιάς – όλα τα εργαστηριακά μαθήματα των τομέων ειδικοτήτων του ΕΠΑΛ Κισάμου θα πραγματοποιούνται εντός της πόλης της Κισάμου παρά την αρχική απόφαση της ΔΔΕ Χανίων περί τέλεσης των εργαστηριακών μαθημάτων στις εγκαταστάσεις του εσπερινού ΕΠΑΛ Πλατανιά στον Ταυρωνίτη πρωινές ώρες.
Ως γνωστό το κτηριακό συγκρότημα που στέγαζε το ΕΠΑΛ και το ΓΕΛ Κισάμου- που επί σειρά ετών λειτουργούσε χωρίς καμία συντήρηση- κρίθηκε ακατάλληλο μετά από αυτοψία μηχανικών των Κτηριακών Υποδομών (ΚΤ.ΥΠ.) Α.Ε αμέσως μετά το σεισμό των 6,1 Ρίχτερ της 27ης Νοεμβρίου 2019. Έτσι, μετά και την κοινοποίηση των αποτελεσμάτων της αυτοψίας που οδήγησε στο κλείσιμο του κτηριακού συγκροτήματος (3/12/2019) αλλά και την απόφαση της ΔΔΕ Χανίων (5/12/2019) για τη φιλοξενία των μαθητών του δύο σχολείων σε απογευματινή βάρδια στα Γυμνάσια της πόλης (το ΕΠΑΛ στο 1ο Γυμνάσιο, το ΓΕΛ στο 2ο Γυμνάσιο) με τα εργαστηριακά μαθήματα του ΕΠΑΛ να γίνονται στις εγκαταστάσεις του εσπερινού ΕΠΑΛ Πλατανιά στον Ταυρωνίτη πρωινές ώρες, διαταράχθηκε η ηρεμία και ο καθημερινός προγραμματισμός όλων των μελών (εκπαιδευτικών-μαθητών-οικογενειών) της σχολικής κοινότητας των δύο σχολείων.
Στην προσπάθεια να αποφευχθεί η επιπλέον ταλαιπωρία μετακίνησης των μαθητών του ΕΠΑΛ στον Ταυρωνίτη διερευνήθηκαν όλες οι δυνατές λύσεις. Το μεγαλύτερο αγκάθι ήταν η εξεύρεση λύσης για τα εργαστήρια του τομέα Μηχανολογίας λόγω του εξιδεικευμένου απαιτούμενου εξοπλισμού, αφού τα εργαστήρια των υπολοίπων τομέων μπορούσαν να πραγματοποιηθούν σε αίθουσες διδασκαλίας με τη μεταφορά των απαραίτητων υλικών και με ενδεχόμενες πολύ μικρές παρεμβάσεις (εργαστήριο κομμωτικής). Μετά και από τη σύμφωνη γνώμη της δημοτικής αρχής – ο δήμος θα αναλάβει τα έξοδα χρήσης/ενοικίασης- αναζητήθηκαν επιχειρήσεις που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν τους μαθητές του σχολείου για την τέλεση των εργαστηριακών μαθημάτων. Οι επιχειρήσεις που δέχθηκαν να συνεργασθούν είναι:
· το Συνεργείο Αυτοκινήτων Ιωάννη Χαιρετάκη, και
· το Μηχανουργείο Γεωργίου Στημαδωράκη.
Ως διευθυντής του ΕΠΑΛ Κισάμου οφείλω να ευχαριστήσω
· τον Διευθυντή ΔΔΕ Χανίων κ. Ζερβάκη για την αποδοχή του αιτήματος τέλεσης των εργαστηριακών μαθημάτων σε τοπικές επιχειρήσεις της Κισάμου καθώς και σε χώρους που θα διαμορφωθούν κατάλληλα εντός σχολικών αιθουσών
· τη δημοτική αρχή Κισάμου τόσο για την κάλυψη των εξόδων ενοικίασης των χώρων όσο και για την αρωγή τους στις προσπάθειες αναζήτησης εργαστηριακών χώρων εντός της πόλης της Κισάμου
· τον διευθυντή του 2ου Δημοτικού Κισάμου κ. Μπατουδάκη για την παραχώρηση χώρου φιλοξενίας του εργαστηρίου κομμωτικής
· τους επιχειρηματίες της πόλης μας κ.κ. Χαιρετάκη, Στημαδωράκη για τη συνεργασία.
Νεκτάριος Ζουριδάκης
Διευθυντής ΕΠΑΛ Κισάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: