Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020

ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΠΟΛΗΣ

 Η αλήθεια είναι ότι με την παραμικρή φουρτούνα τα τελευταία χρόνια οι παραλιακοί δρόμοι στην πόλη της Κισάμου κλείνουν για μέρες. Τώρα με τα 10 μποφόρ που μας κτύπησαν τα προβλήματα μεγαλύτερα και ειδικά σε δυο σημεία της πόλης έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα. Ο δρόμος του Θεοχαράκειου που γίνεται αδιάβατος με το παραμικρό και του Γηπέδου κοντά στις παιδικές χαρές που άμα βρέξει τα νερά δεν έχουν δίοδο για την θάλασσα και πλημμυρίζουν τα πάντα. Λύση δεν έχουμε βρει ..ακόμα, αλλά θεωρώ ότι θα μπορούσαμε να ρίξουμε κάμποσα μπλοκ στην θάλασσα κάτω από το Θεοχαράκειο για να σπάσουμε τον βοριά και τα κύματα του.. όσο για τις παιδικές χαρές δεν είναι λύση κάθε τόσο να κάνουμε ένα χαντάκι από την μια μεριά του δρόμου ως την άλλη ..εκεί χρειάζεται μελέτη για φρεάτια ομβρίων σε ένα σημείο που είναι στο σχέδιο πόλης και ..θέλουμε να αναπτυχθεί.
Ας κάνουμε λοιπόν σχέδια μετά την κακοκαιρία και ας το βάλουμε στο πρόγραμμα.... πολλά μας πέφτουν αλλά αφού έχουμε μείνει πίσω κάποτε πρέπει να τα κάνουμε.
Όσο για τον παραλιακό απο Βιγλιά προς Καλυβιανή τα γεφυράκια είναι σε κακά χάλια και εκεί θα πάρει χρόνο για να αποκατασταθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: