Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2020

Ο ΚΛΗΡΟΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

 Τελικά η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Χανίων (υπάρχει και προγραμματική σύμβαση) είναι αυτή που θα αναλάβει την μελέτη για την εγκατάσταση των προκάτ στο Μαύρο Μώλος και όπως λένε τις επόμενες μέρες θα έλθουν οι μηχανικοί της, για να δουν τον χώρο. Θεωρητικά η περιοχή θα αλλάξει προς το καλύτερο και οι ανησυχίες των ξενοδόχων θα ισοσκελισθούν με τα έργα που θα γίνουν στην περιοχή, που είναι γενικώς υποβαθμισμένη, αν και θεωρείτε από τις ποιο τουριστικές περιοχές της πόλης.
Πεζοδρόμια, νέα άσφαλτος και φυσικά αποχετευτικό ομβρίων που λείπουν θα είναι οι προτεραιότητες της δημοτικής αρχής...που εύλογα κάποιος αναρωτιέται θα έπρεπε να γίνει προσωρινά εκεί ένα σχολείο για να γίνουν όλα αυτά τα απαραίτητα; 
 Τώρα, όσο για την ανησυχία όλων μας, ότι τίποτα μονιμότερο του προσωρινού και τα προκάτ που θα είναι υπερσύγχρονα μήπως ριζώσουν εκεί για πάντα... πρέπει να υπάρχει δυναμική παρέμβαση όλων μας και να κάνουμε ότι είναι δυνατόν ώστε ο χρόνος παραμονής των να είναι ο λιγότερος δυνατόν. Ήδη ακόμα ένα μήνα και μετά το κλείσιμο των Λυκείων, η δευτεροβάθμια επιτροπή ελέγχου της ΚΤΥΠ Α.Ε δεν έχει έλθει για να δει αν χρειαζόμαστε νέα κτήρια ή θα τα μπαλώσουν τα υπάρχοντα... προσθέτοντας ένα ακόμα μυστήριο στα τόσα άλλα. 
 Πάντως ένα είναι το σίγουρο βλέποντας την υπάρχουσα καθυστέρηση, τα παιδιά θα κάνουν δυστυχώς όλο τον εναπομείναντα σχολικό χρόνο στα απογευματινά ωράρια, δίνοντας άλλο ένα εκνευρισμό και ίσως πρόβλημα σε αυτά αλλά και στην εκπαιδευτική κοινότητα που ήλπιζε ότι νωρίτερα από το προβλεπόμενο χρόνο, αρχές Μαρτίου δηλαδή, θα γύριζαν όλοι στα κανονικά ωράρια των Λυκείων. Φυσικά το Γενικό Λύκειο έχει μια πιθανότητα να μπει στην πρωινή ζώνη νωρίτερα μιας και δεν χρειάζεται μεγάλη διαδικασία διαμόρφωσης ο χώρος που έχει επιλεχθεί, η αυλή του 1ου Γυμνασίου.
Το θέμα είναι ότι αργούμε....


Δεν υπάρχουν σχόλια: