Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Ήταν αναμενόμενο ότι η αλλαγή που έγινε τόσο ξαφνικά με το κλείσιμο του πρωινών σχολείων και η μεταφορά των σε απογευματινά, έστω και προσωρινά, δεν ευχαρίστησε κανένα, μα κανένα. Ούτε η εκπαιδευτική κοινότητα το πήρε καλά, ούτε οι μαθητές, ούτε οι γονείς που έχουν αρχίσει να ιδρώνουν με την αλλαγή ολάκερης της καθημερινότητας τους.
Κατά αρχάς κανείς δεν είναι έτοιμος να δεχτεί αυτή την κατάσταση μιας και πριν συνέλθουν από τα λόγια του διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που μίλησε για προσωρινό 30 ημερών, διαπιστώθηκε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν ειδικά για την πόλη της Κισάμου για τους εξής λόγους.
α) Αστικό ακίνητο να φιλοξενήσει και τα δυο Λύκεια δεν υπάρχει αυτήν την στιγμή ελεύθερο, 320 παιδιά χρειάζονται τουλάχιστον 20 αίθουσες... 
β) Δημόσιο ή εκκλησιαστικό κτήριο σε καλή κατάσταση δεν υπάρχει. 
γ) Ξενοδοχείο που να μπορεί να διαμορφωθεί και να λειτουργήσει σαν σχολείο για τα επόμενα δυο τρία χρόνια έως ότου δηλαδή κτιστεί νέο Λύκειο (ή μπαλώσουμε το τωρινό) δεν υπάρχει.
δ) Έτσι αναπόφευκτα πάμε σε λύσεις κοντέινερ ή προκάτ που είναι διακαείς πόθος των εκπαιδευτικών για να τελειώνουν με το απογευματινό σχολείο, αλλά δεν είναι λύση για τους γονείς, την πόλη, τον Δήμο, αφού όλοι ξέρουμε ότι τίποτα μονιμότερο του προσωρινού.
Η αλήθεια είναι πικρή...δεν ήμασταν έτοιμοι να κλείσουμε το σχολείο...όχι ότι δεν έπρεπε, έτσι όλα μας έρχονται απότομα και το κυριότερο... δίχως κανείς να προεξοφλεί πότε μαθητές, καθηγητές, γονείς, θα επανέλθουν σε κανονικούς ρυθμούς...!!
Το Σάββατο θα έλθει ο υπουργός στην Κίσαμο, ως και τώρα κανείς δεν ξέρει την ώρα, ας ελπίσουμε ότι μια φορά δεν θα μας αιφνιδιάσει και θα μας ειδοποιήσουν έγκαιρα.. εκεί λοιπόν πρέπει να είμαστε όλοι, ακόμα κι αν το παιδί μας πάει τώρα δημοτικό... γιατί έως ότου φτιαχτεί ένα νέο Λύκειο ενδεχομένως με την απάθεια και την νωχελικότητα τους να μην το προλάβουν ούτε αυτά έτοιμο.
Ο αγώνας πρέπει να είναι κοινός, και με μπροστάρη το Δήμο τις μαθητικές κοινότητες τους συλλόγους γονέων αλλά και προπαντός τους φορείς της πόλης πρέπει να απαιτήσουμε ένα νέο Λύκειο όσο το δυνατόν συντομότερα.

Τελικά υπάρχει αστικό ακίνητο εντός της πόλης που να μπορεί να φιλοξενήσει ένα σχολείο; Για ψαχτείτε μπας και αποφύγουμε τα κοντέινερ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: