Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΚΑΤ

Η έκτακτη σύσκεψη στον δήμο Κισάμου, σχετικά με το "έκτακτο" της υπόθεσης των Λυκείων που έγινε σήμερα το μεσημέρι στον Δήμο Κισάμου και παραβρέθηκαν εκτός του Δημάρχου Κισάμου κ. Μυλωνάκη, οι αντιδήμαρχοι Χριστουλάκης Θεόφιλος, η πρόεδρος του Δ.Σ Κατερινάκη Νίκη, οι πρόεδροι των σχολικών επιτροπών κ. Θεοδωρογλάκης και Τουλουπάκης ο κ. Γλαμπεδάκης σαν εκπρόσωπος τη αντιπολίτευσης (αντικαθιστά τον κ Σταθάκη) κ. Φραγκιουδάκης Γιώργος απο την ελάσσονα, οι διευθυντές του 1ου και 2ου Γυμνασίου, οι διευθυντές του ΓΕΛ και ΕΠΑΛ και ο σεβασμιότατος κ.κ Αμφιλόχιος.
Στην σύσκεψη κατατέθηκαν προτάσεις σχετικά με τους χώρους τοποθέτησης των προκάτ. Ανάμεσα στις προτάσεις που τέθηκαν στο τραπέζι ήταν και η Σχολή Κουφαλάλων που όμως απορρίφθηκε σαν κτήριο μιας και έχει και αυτό προβλήματα στατικότητας, απορρίφθηκαν και αύλιοι χώροι των πρώην Τεχνικών σχολών μιας και εκεί τα κτήρια είναι σε κακή κατάσταση. Απορρίφθηκε και η πρόταση που πρώην Δημάρχου κ. Σταθάκη για τον χώρο του Μαύρου Μώλους, μιας και είναι κοντά στην θάλασσα και βαση οδηγίας χρειάζεται μια απόσταση για τοποθετηθούν τα προκάτ. Τελικά αποφασίστηκε να χρησιμοποιηθεί ο χώρος της αυλής του 1ου Γυμνασίου για να στεγάσει το ΓΕΛ αφού πέσει το παλιό γυμναστήριο και σαν χώρος του ΕΠΑΛ τα 5 στρέμματα του συγκοινωνιακού πάρκου, εκεί που θα πήγαινε κανονικά το ΚΤΕΛ Α.Ε αλλά σήμερα είναι σκουπιδότοπος, λίγο πάνω από την Ευαγγελίστρια προς τον Παρθενώνα. (Εδώ χρειάζεται ένα έκτακτο συμβούλιο για να χαρακτηριστεί αμέσως ο χώρος σχολικός)
Στην συζήτηση που έγινε σε καλό κλίμα και λόγω του "βιαστικού" της περίπτωσης, τέθηκε και το θέμα των προκάτ και ο χρόνος που θα μπορέσουν να τα τοποθετήσουν. Ο Δήμαρχος κ. Μυλωνάκης έθεσε στο τραπέζι την προσφορά μιας εταιρείας (Αιολικών πάρκων) που θέλει να προσφέρει για τις ανάγκες της μαθητιούσας νεολαίας άμεσα 10 προκάτ αίθουσες, η οποία έγινε αποδεκτή πλην του κ. Φραγκιουδάκη που εξήγησε οτι την καταψηφίζει όχι για άλλο λόγο πλην του οτι αυτή η εταιρεία θα ζητήσει ενδεχομένως ανταλλάγματα για την κίνηση της αυτή. 
Θεωρώ οτι πάμε καλά, οι χώροι είναι κατάλληλοι και νομίζω οτι μόνο μέλημα μας πλέον είναι να έλθουν τα προκάτ όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Πρέπει να τρέξουμε λίγο περισσότερο μόνο για τα μαθήματα πρωί απόγευμα, μιας και εκτός των μαθητών ενδεχομένως πρόβλημα να υπάρχει με τους εκπαιδευτικούς.
Την λύση όπως όλοι βλέπουν -εκτός κάποιων κοντόφθαλμων- την δίνει η Κίσαμος. Μπράβο σε όλους χρειάζεται αγώνας... και προς θεού μακρυά απο πολιτικά παιχνίδια.


Δεν υπάρχουν σχόλια: