Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019

ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ... ΑΠΑΤΕΣ

Ξανά στο προσκήνιο οι τηλεφωνικές απάτες από συμμορία που δρα πανελλαδικά και απευθύνεται σε καταστηματάρχες, ειδικά σε πρατήρια βενζίνης και Φαρμακεία, που έχουν μια αυξημένη κίνηση αυτές τις μέρες, ειδικά τα πρώτα.
Η απάτη είναι η ίδια η οποία είχαμε πει ότι έγινε και τον περασμένο μήνα, με 4 απόπειρες τότε στην Κίσαμο, δίχως ευτυχώς θύματα τότε.
-Παίρνουν τηλέφωνο λόγου χάρη σε ένα βενζινάδικο και ζητάνε να τους φέρει το πρατήριο πετρέλαιο θέρμανσης και θα τους βάλει τα λεφτά σε λογαριασμό που θα του υποδείξει ο πρατηριούχος...μετά από λίγο τον ξαναπαίρνουν και του λένε ότι έβαλαν τα λεφτά στο λογαριασμό και του στέλνουν και αντίγραφο του ηλεκτρονικού παραστατικού κατάθεσης που είναι όμως πλαστό, λέγοντας όμως ότι έκαναν λάθος και έβαλαν 1.000Ε παραπάνω. 
- Αντί για 1200 ε η γυναίκα μου έκανε λάθος και έβαλε 2.200Ε σε παρακαλώ βάλτε μου σε αυτόν τον λογαριασμό τα παραπάνω χρήματα. 
Δυστυχώς η σπείρα αυτή που είναι αθίγγανοι δρα σε όλη την Ελλάδα και ενώ η αστυνομία βρίσκει στα ίχνη τους και τους συλλαμβάνει τα χρήματα έχουν κάνει φτερά.
Τον περασμένο μήνα προσπάθησαν στην Κίσαμο μόνο, να αποσπάσουν απο 4 ανυποψίαστους δημότες μικρά ποσά. Δεν τα κατάφεραν!!
Τώρα έχουμε δυο απόπειρες με μια τετελεσμένη πράξη, που δημότης έχασε ένα ποσό με την μέθοδο αυτή.
Καλό είναι να έχουμε το μυαλό μας και να μην πιστεύουμε κανένα..ειδικά στο τηλέφωνο.
Χρόνια πολλά και προσοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: