Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ....

Ευρεία σύσκεψη των τεχνικών υπηρεσιών σήμερα στην Κίσαμο, με τις τεχνικές υπηρεσίες του ΚΤΥΠ Α.Ε, της περιφέρειας, του Δήμου Χανίων και του Δήμου Κισάμου να μαζεύονται για να δουν αν μπορούν να ξεμπλοκάρουν τουλάχιστον ένα οικόπεδο από το σχέδιο πόλης και να το κάνουν ..... σχολείο! Εκεί καταντήσαμε να μην έχουμε οικόπεδο που να μπορεί να στεγάσει έστω και προσωρινά τα προκάτ ... για να μπει το ΕΠΑΛ που είναι και ο στόχος τώρα, μετά και τα τόσα δημοσιεύματα ότι αν δεν στεγαστεί κάπου γρήγορα μας το παίρνουν!!!!
Φυσικά ένα μόνο πληρεί τις προϋποθέσεις όπως φαίνεται και ήταν η λύση που είχε προτείνει εξαρχής ο πρώην Δήμαρχος κ. Σταθάκης, το οικόπεδο του Μαύρου Μώλους που ήταν κάποτε σχολική γη, 2 περίπου στρεμμάτων. (ΦΩΤΟ)
 Δυστυχώς κάθε μέρα και ένα πρόβλημα και οι λύσεις που μπορούσε να δώσει ο δήμος σκοντάφτουν στα γραφειοκρατικά, κάτι που πολύ καλά ήξεραν οι κυβερνώντες και τα φόρτωσαν με μια κίνηση στον Δήμο, που δίχως τεχνική υπηρεσία θα πρέπει να παρακαλεί δεξιά και αριστερά για μια μελέτη κι ένα σχολείο... 
120 μέρες ως και τον τέλος Μαρτίου και οι πρώτες 20 φαγώθηκαν, δίχως ούτε μια κίνηση ουσίας... Όσο αισιόδοξος και να είσαι σε πιάνει μια ψυχοπλάκωση και με τους ρυθμούς αυτούς που αρχίζω και εγώ, όπως και πολλοί άλλοι υποθέτω, να απελπίζομαι, αλλά και να αναρωτιέμαι.
 - Δεν μπορεί το κράτος να ξεμπλοκάρει όλα αυτά τα γραφειοκρατικά και να βάλει τις προκάτ αίθουσες (υπολογίζω ότι ακόμα τις ψάχνουν) ως και τα Χριστούγεννα; Δεν μπορεί το κράτος να κάνει κάτι εκτός του να υπόσχεται; Θα περίμενα λύσεις ειδικά στην προσωρινή στέγαση των Λυκείων από το ίδιο το κράτος και όχι να ρίχνει το μπαλάκι στους ανίσχυρους δήμους, καταλογίζοντας και ευθύνες στο τέλος. Αφήστε κι αυτό το ΕΣΠΑ για τα νέα Λύκεια που θα μας βάλουν κι αν μας βάλουν...ποτέ!!  Ας καταλάβουμε ότι αν δεν αντιδράσουμε έτσι θα τελειώσει και αυτή η χρονιά και η επόμενη... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: