Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

ΤΑ ΛΥΚΕΙΑ ΤΗΣ ΚΙΣΑΜΟΥ!

Γράφει ο Μιχάλης Μουντάκης πρώην αντιδήμαρχος του Δήμου Κισάμου και δάσκαλος ...

-Τώρα φυτεύουμε τα δέντρα για να γευτούμε τους καρπούς αργότερα, τα επόμενα χρόνια. Άλλωστε ..δεν υπάρχουν δέντρα που να καρπίζουν μονοχρονής. Αυτά, απλοϊκά, θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος παραλληλίζοντας το φλέγον θέμα των Λυκείων της Κισάμου, με τη δεντροκαλλιέργεια που καλά γνωρίζουμε στον τόπο μας.
Το διάστημα, μέχρι την μέρα της συγκομιδής δεν θα είναι εύκολο. Δυσκολίες, ταλαιπωρίες, απρόοπτα και αναμονή. Ίσως και πισωγυρίσματα.
Να παρακολουθούμε και να διασφαλίσουμε τα απαραίτητα, τα αυτονόητα: Γραπτό χρονοδιάγραμμα εργασιών και δέσμευση των συγκεκριμένων πιστώσεων. Τα πρόσωπα έρχονται και παρέρχονται. 
Τα γραπτά μένουν! Scripta Manent έλεγαν οι Λατίνοι.

Συμφωνώ απόλυτα Μιχάλη χρονοδιάγραμμα και δέσμευση και φυσικά μια επιτροπή που να υπάρχει και μετά τα πρόσωπα που θα παρέλθουν... σημαντικό για την γρήγορη κατασκευή των νέων Λυκείων. Μια επιτροπή που θα παρακολουθεί και θα μας ξυπνά κάθε τόσο απο τις εσκεμμένες καθυστερήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: