Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ....

Πέρασαν δυο σχεδόν μήνες από τότε που φάνηκε το πρόβλημα στην παραγωγή ελαιολάδου λόγω της μη σωστής εφαρμογής της δακοκτονίας και δεν υπάρχει επίσημη πληροφόρηση για τις ευθύνες. Υπηρεσιακοί και μη παράγοντες αποδίδουν τη ζημιά, εκτός από την προσβολή από το δάκο και στο γλοιοσπόριο. Με ποια τεκμηρίωση, αφού σε όλα τα δείγματα ελαιοκάρπου, πάνω από 100 από διάφορες περιοχές της Κρήτης, που αναλύθηκαν από διαπιστευμένα εργαστήρια δεν εντοπίστηκε ο μύκητας. Και υπάρχει ένας πανικός στους αγρότες αλλά και στους γεωτεχνικούς πώς και πότε θα καταπολεμηθεί η νέα απειλή, που δεν υπάρχει!
Οι ‘θεσμικοί’ μάλλον ικανοποιήθηκαν (;) με την αύξηση της χρηματοδότησης κατά δυο εκατομμύρια ευρώ για το 2020! Δεν κατάλαβαν ότι ο εξ αρχής περιορισμός του κατά τι αυξημένου προϋπολογισμού, μπορεί να οδηγήσει σε ετεροχρονισμένη και λάθος καταπολέμηση με ολέθρια αποτελέσματα. Δεν κατάλαβαν ότι η αποτελεσματική καταπολέμηση του δάκου εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, κάποιους αστάθμητους όπως οι κλιματικές συνθήκες, που απαιτούν εγρήγορση και άμεση επέμβαση.
Κώστας Χαρτζουλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: