Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ

Το εμβληματικό έργο της επόμενης πενταετίας είναι τα δυο σχολικά κτίρια και ως Περιφέρεια θα χρηματοδοτήσουμε τα έργα αυτά και θα δούμε από ποιες πηγές χρηματοδότησης θα έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα, δήλωσε ο κ. Αρναουτάκης, για την περίπτωση μας και συγκεκριμένα για τα Λύκεια μας.
Της επόμενης πενταετίας ..φυσικά όχι αυτής της πενταετίας, που με κάνει να αναρωτηθώ πότε αρχίζει αυτή η επόμενη πενταετία; Γιατί αν έλεγε αυτής της πενταετίας ξέρω πολύ καλά πότε αρχίζει....Τέλος πάντων παίζουμε με τις λέξεις που μπορεί να έχουν την ίδια σημασία αλλά η αλήθεια είναι είναι ότι μια λέξη να αλλάξουμε ακούγονται όλα διαφορετικά.
Για το κατεπείγον της υπόθεσης, που σήμερα το πρωί, σε λίγες ώρες δηλαδή, θα συνεδριάσει το Δημοτικό συμβούλιο για μια ακόμη φορά, αφορά τις αίθουσες προκάτ που ναι πρέπει να αγοραστούν και να μπουν το συντομότερο εκεί που έχουν επιλέξει..1ο Γυμνάσιο και οικόπεδο παλιών αποθηκών -που είναι και χαρακτηρισμένο σαν σχολική γη.
Φυσικά θα περίμενα να γίνει και η διαδικασία των Λυκείων μας με την μέθοδο του κατεπείγον, αλλά όπως είπε και ο περιφερειάρχης θα δούνε που θα βρούνε τα λεφτά (πολλές φορές το "που θα βρούμε τα λεφτά" συνοδεύετε και με χρόνο, τότε, κάποτε, κλπ) ώστε να γίνει επιτέλους, μετά από πολλά χρόνια 20-30 δεν θυμάμαι, ένα επιβλητικό έργο και στην Κίσαμο. Στην Κίσαμο του κλότσου και του μπάτσου...
Είναι αλήθεια ότι δεν είναι στο χέρι μας να φτιάξουμε ένα Λύκειο, δεν έχουμε την δυνατότητα σαν Δήμος να κάνουμε αυτό που επιθυμούμε, έτσι πρέπει να βρισκόμαστε σε εγρήγορση ώστε να μην το ξεχάσουν αυτοί που μας το υποσχέθηκαν... οι οποίοι έχουν τα μέσα και την δύναμη, αλλά πάνε τα πράγματα με την ταχύτητα του λάου-λάου* 
(*σιγά-σιγά μπας και αποξεχαστούμε)
Τα Λύκεια μας θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον μας για πολλά χρόνια, ας το καταλάβουμε ότι πρέπει να πιέζουμε από κάθε μεριά, κάθε μέρα και κάθε υπεύθυνο ...μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αποκτήσουμε αυτά που μας υποσχέθηκαν, γιατί τα προκάτ* δεν είναι λύση.
* Ακούστηκαν και για διώροφα προκάτ... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: