Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019

Η ΔΥΤΙΚΗ ΚΙΣΑΜΟΣ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΗΣ ...ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ

Εγώ προσωπικά δεν το είδα γιατί αν το έβλεπα θα έπαιρνα και μια φώτο από το συμβάν, που τιμά τους άνδρες της τροχαίας Χανίων, όμως το είδαν άνθρωποι αξιόπιστοι που το έγραψαν στις προσωπικές τους σελίδες.
Τους είδαν να καθαρίζουν τον δρόμο από τις πέτρες και λάσπες που η βραδινή βροχή είχε κλείσει. Βέβαια το ερώτημα είναι απλό, είναι η δουλειά τους... είναι μέσα στην υπηρεσία τους να καθαρίζουν τον δρόμο στις 7 το χάραμα επειδή η περιφέρεια δεν έχει κάνει καλά την δουλειά της; 
Σκηνές απείρου κάλους και ευτυχώς λέω που δεν τράβηξαν φωτογραφίες από την προσπάθεια αυτή της αστυνομίας για να μην γινόμαστε και διεθνώς ρεζίλι. 
Κάθε χρόνο τα ίδια, κάθε βροχή τα ίδια, ακόμα και όταν ξέρουμε ότι θα βρέξει είμαστε απροετοίμαστοι. 7 μήνες παρακαλούσαμε να βγάλουν τον βράχο από την άκρη του δρόμου (φωτο) και όταν πήγαν να τον βγάλουν, μετάνιωσαν και έβαλαν μια μπλούζα του εργάτη... για να μην σκοτωθεί κανείς το βράδυ και έλυσαν το πρόβλημα.
Πότε καθαρίστηκε ο δρόμος αυτός; ..Έ καθαρίστηκε τις μέρες που κλείνει από τις κατολισθήσεις, αλλά ποτέ όλο το κομμάτι από Κολυμβάρι ως Νοπήγεια και έτσι αναμενόμενο κάθε χρόνο να έχουμε τα ίδια χάλια...
Αυτή είναι η εκτίμηση τους προς τις ζωές μας.... φυσικά να μην ξεχάσω να αναφέρω οτι και οι όμοροι δήμαρχοι πρέπει και έχουν υποχρέωση να κάνουν την προσπάθεια να καταλάβουν οι της περιφέρειας οτι απο εκεί περνούν καθημερινά 2.000 άνθρωποι και το καλοκαίρι 20.000, ακόμα κι αν ο δρόμος δεν τους ανήκει η κουβέντα τους .. δεν ακούγεται.
Μια μέρα πριν το 2020 όλα αυτά....

Δεν υπάρχουν σχόλια: