Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΜΟΥΡΜΟΥΡΕΣ

Καλώς ή κακώς το ΕΠΑΛ θα στεγαστεί προσωρινά στον χαρακτηρισμένο χώρο- σχολική στέγη - στο Μαύρο Μώλος, μια απόφαση που το Δ.Σ του δήμου μας πήρε ομόφωνα και δίχως πολλά -πολλά! 
Τα πολλά βέβαια ενίοτε έρχονται την επομένη, όπως και εδώ στην περίπτωση μας που ενώ προσπαθούμε να λύσουμε ένα μεγάλο πρόβλημα, κάποιοι κάτοικοι της περιοχής και όχι μόνο αντιδρούν με την δημιουργία προσωρινού σχολείου εκεί. Δεν μπορώ να καταλάβω την λογική τους, ούτε πρέπει κατά την γνώμη μου να μπαίνουμε σε διαδικασία να το κουβεντιάζουμε, αλλά απο την άλλη θεωρώ οτι η δημοτική αρχή έχει το δικαίωμα να βγάλει στην "φόρα" τα ονόματα που δεν θέλουν εκτός των παιδιών- μαθητών και μια ανάπλαση της περιοχής τους. Πρέπει ο κόσμος της πόλης που καταλαβαίνει το πρόβλημα να μάθει όλους αυτούς -ή αυτόν που αντιδρά και τον λόγο...  
Η περιοχή του Μαύρου Μώλους ένας παράδεισος για μένα, με την καλύτερη παραλία στην πόλη μας, με πολλά καλά ξενοδοχεία, που είναι όλα καλοκαιρινά, έτσι δεν υπάρχει πρόβλημα για όλους αυτούς που ψάχνουν να συνδυάσουν οτι απαγορεύεται σχολείο και τουριστική περιοχή. Εξάλλου η περιοχή είναι σε κακή κατάσταση, δίχως καλούς δρόμους, δίχως πεζοδρόμια, δίχως αποχετευτικό... πράγματα που θα γίνουν υποχρεωτικά εφόσον ο χώρος των 2 στρεμμάτων γίνει προσωρινό σχολείο. Όλοι έχουμε περάσει χειμώνα απο εκεί και όλοι έχουμε δει τις λίμνες και τους τόνους λάσπης που κατηφορίζουν προς την θάλασσα, είναι λοιπόν η ευκαιρία τους να κάνουν όλα αυτά που έπρεπε να είχαν γίνει πολλά χρόνια.. εξάλλου είναι δέσμευση εκτός του Δήμου και του ίδιου του περιφερειάρχη για ότι χρειαστεί η περιοχή.
Και φυσικά να μην ξεχάσω το ΚΤΕΛ είναι ένα βήμα απο εκεί .... για τους μαθητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: