Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019

ΚΑΡΑΟΥΛΙ οι ΓΟΝΕΙΣ

"Όσον αφορά το θέμα φύλαξης του χώρου των λυκείων, όπως το παρουσίασαν οι διευθυντές των λυκείων ( Ο κ. Παπαευαγγέλου "ΓΕΛ" το Σάββατο παρουσία του κ. Υπουργού και σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο ο κ. Ζουριδάκης "ΕΠΑΛ"), είναι πολύ σοβαρό διότι πράγματι κινδυνεύει να γίνει "πλιάτσικο" το επόμενο διάστημα. Μακάρι να μπορέσει το Α.Τ Κισάμου να δώσει λύση, διαφορετικά πρέπει όλοι οι γονείς να το σκεφτούμε σοβαρά να βοηθήσουμε, μα το πολύ μια ή δύο βραδιές να μας αναλογεί. Οι σύλλογοι γονέων ας αξιολογήσουν την πρόταση και εάν το θεωρούν εφικτό, είμαστε έτοιμοι."
- Η παραπάνω ανάρτηση έγινε από τον πρώην δήμαρχο Κισάμου κ. Σταθάκη στην προσωπική του σελίδα ..λίγο πριν γίνει το πλιάτσικο... στα συγκροτήματα των Λυκείων... 
Το θέμα βέβαια είναι ότι σωστά διατυπώθηκε από τον πρώην Δήμαρχο και τους διευθυντές, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν ήρθε ποτέ στους συλλόγους γονέων για να κάνουν το ότι περνά από το χέρι τους.. έστω και καραούλι.
Βέβαια οι γονείς συνεισφέρονται.. αλλά δεν είναι και της αρμοδιότητας τους, μιας και όπως όλοι ξέρουμε τα σχολεία ανήκουν στους Δήμους και εδώ έπρεπε να προβλεφθεί τουλάχιστον η φύλαξη σε άλλο χώρο των απαραίτητων και ακριβών αντικειμένων-οργάνων των σχολείων.  
Από την άλλη θέλουν τους γονείς παρόν αλλά δεν συντρέχει λόγος ... να εκφράσουν γνώμη στις αποφάσεις για το κτίσιμο των σχολείων, έτσι η Ιστορία μοιάζει σαν να θέλει να πάρει όλη την δόξα ένας, που ενδεχομένως να μην είναι και τόσο λαμπρή στο τέλος ... υποθετικά και δεν το ευχόμαστε.  
Το θέμα των Λυκείων όμως είναι πολύ σοβαρό και δεν είναι μια απόφαση που μπορεί να την πάρει ένας, ήδη στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο που το παρακολούθησα, έγιναν τόσες αλλαγές στα κατεπείγοντα έγραφα (Δείτε διαύγεια) που κάποιος θα απορούσε αν ήμασταν  έτοιμοι για τόσο μεγάλες ευθύνες*.
Ο χρόνος είναι εναντίων μας και ήδη άρχισε να τον μετράμε αντίστροφα.... κάθε μέρα καθυστέρησης είναι πληγή για τον τόπο και αυτό το καταλαβαίνουν όλοι. (Απάντηση δεν ήρθε στα κατεπείγοντα θέματα μας .. είμαστε μέσα στις γιορτές..όμως θα μπορούσε) 
Εύχομαι με τον νέο χρόνο να ξεκινήσουν αμέσως οι εργασίες διαμόρφωσης των χώρων που επιλέχτηκαν να φιλοξενήσουν τα Λύκεια προσωρινά .. για να είμαστε έτοιμοι, όσο μπορούμε, να βάλουμε τα προκάτ όταν θα έλθουν....από το κράτος!!!

* Ούτε το κράτος ήταν έτοιμο να αντιμετωπίσει μια τέτοια κατάσταση όπως φάνηκε, μάλιστα δεν είναι παράξενο η σιωπή από τους άλλους βουλευτές του νομού μας!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: