Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΟΝΑΝΕ

Λυπάμαι.....25 χρόνια είμαι σε αυτόν τον ευλογημένο από τον Θεό τόπο, που δυστυχώς πάει από το κακό στο χειρότερο, με ευθύνη όλων μας, αλλά  κυρίως.... με ευθύνη όλων όσων έχουν περάσει από υπεύθυνες θέσεις αυτά τα τελευταία 25 χρόνια..... και ίσως περισσότερα.... περιφερειακός δρόμος... παραλιακό μέτωπο... πεζοδρόμια και πεζόδρομοι.... λιμάνι και ψαρολίμανο....όλα πονεμένες ιστορίες. Τελευταία νέα...Ακατάλληλα τα σχολικά συγκροτήματα των λυκείων Κισάμου.... Λυπάμαι. 
Αλλά δεν πειράζει, υπάρχουν σχολεία και υποδομές στην Γερμανία στην Αγγλία στην Αμερική. Τα παιδιά μας πρέπει εκεί να τρέξουν, εκεί...
Συγγνώμη............
Μανώλης Σαπουνάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: