Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ των ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ.....ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΖΕΡΒΑΚΗΣ πρόεδρος Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων
Ήταν μια απόφαση που ελήφθη από κοινού στη σύσκεψη προκειμένου να μην χαθεί άλλη μέρα και να ξεκινήσουν τα μαθήματα από αύριο. Θα πρέπει αυτοί που θα αποφασίσουν για τη μοίρα του σχολείου να προχωρήσουν σε μια διαδικασία μόνιμης και βιώσιμης λύσης για να επιστρέψει η κανονικότητα. Βρήκαμε ωστόσο τη δυνατότητα να συνεννοηθούμε, όλοι έκαναν βήματα πίσω, ώστε να ξεκινήσουν τα μαθήματα από αύριο. Ως προς τις μετακινήσεις των μαθητών αυτό θα πρέπει να το δούμε συνολικά με το ΚΤΕΛ ενώ θα πρέπει να δούμε και τις βάρδιες και τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών ως υπηρεσιακό συμβούλιο.
ΧΑΧΛΑΚΗΣ αντιδήμαρχος παιδείας Δήμου Κισάμου
Το πρώτο που ενδιαφέρει όλους είναι η ασφάλεια των παιδιών. Θα γίνουν τα βήματα που απαιτούνται και από τον δήμο και από όλους τους εμπλεκόμενους για την εύρεση μόνιμης λύσης στο πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί.  Σε ό,τι αφορά στη γρήγορη τοποθέτηση κοντέινερ ώστε η συστέγαση των σχολείων να διαρκέσει μέχρι τις γιορτές και να μην παραταθεί, είναι κάτι που θα ζητήσουμε από το υπουργείο και θα ενημερωθούμε γι' αυτό στην αυριανή σύσκεψη που θα έχουμε εκεί. 
ΧΡΙΣΤΟΥΛΑΚΗΣ αντιδήμαρχος Κισάμου
Καλούμε το κράτος, του βουλευτές των Χανίων, τον υπουργό που είναι Χανιώτης, να λύσουν το θέμα, είναι ένα πρόβλημα που δεν μπορούμε να λύσουμε σαν δήμος γιατί είναι μεγαλύτερο από τις δυνάμεις μας. Έχουμε πρωτοκλασάτους βουλευτές και υπουργούς από τα Χανιά, έχουμε τον πρωθυπουργό που στις 28/10 δήλωσε ότι αγαπά την Κίσαμο, ευκαιρία να το αποδείξει με διαδικασίες fast track ότι μπορεί να φτιάξει το σχολείο."
- Με απλά λόγια το πρόβλημα οτι είναι μεγαλύτερο απο τις δυνατότητες μας ακόμα και του προέδρου της δευτεροβάθμιας που ως συνήθως νίπτει τα χείρας του για την Κίσαμο.
Τώρα με το θέμα των φροντιστηρίων, που ξαναλέω δεν είναι κάτι νέο και υπάρχει στην ζωή μας εδώ και 40 χρόνια ...και ας βγουν να με διαψεύσουν αν μπορούν... μπορεί να μην ενδιαφέρει τον διευθυντή της δευτεροβάθμιας, μπορεί να μην ενδιαφέρει τον διευθυντή του ΓΕΛ, μπορεί να μην ενδιαφέρει το κράτος, εντούτοις είναι πραγματικότητα και δυστυχώς θέλουμε δεν θέλουμε το φροντιστήριο έχει μπει στην ζωή των παιδιών μας, και ειδικά αυτών που θέλουν να επιτύχουν και να ξεκολλήσουν απο αυτόν τον τόπο. Κανείς μα κανείς δεν θα το παίξει σωτήρας τώρα της εκπαίδευσης ειδικά όταν βρισκόμαστε σε καταστάσεις που μόνο σωστές δεν είναι. Αν θέλουμε όπως λέει ο διευθυντής της δευτεροβάθμιας να βρούμε λύσεις και οτι γι αυτές τις λύσεις πρέπει όλοι να κάνουμε υποχώρησης ...αυτός θα έπρεπε να ήταν ο πρώτος που έδινε το παράδειγμα και όχι να είναι κάθετος και αμετανόητος στερώντας απο τα παιδιά την επιτυχία τους σε ανώτερα ιδρύματα. Τα φροντιστήρια δεν κόβονται με αυτόν τον τρόπο ...
Το πρώτο κρούσμα όμως "απείθειας" δεν το έκαναν ούτε οι μαθητές, ούτε οι γονείς κύριε Ζερβάκη και μάλιστα είναι κάτι που δεν μελετήσατε σωστά .. Ήδη σε ένα απο τα δυο Λύκεια ξεκίνησαν οι ενστάσεις για να φύγουν καθηγητές μην μπορώντας το απογευματινό ωράριο... άρα τα βήματα προς τα πίσω τα έκαναν όλοι, πλην αυτών που πρέπει.
Τέλος μιας και δεν πρέπει να χαθεί ούτε μια μέρα για τους μαθητές ..καλό είναι να βρεθεί τρόπος ώστε να γυρίζουν στα χωριά τους με το ΚΤΕΛ..που δυστυχώς δεν μπορεί να βάλει βραδινά δρομολόγια πριν απο την Δευτέρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: