Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

ΞΕΧΑΣΑΝ ΝΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟ ΚΤΕΛ ΟΜΩΣ

Μετά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα 4-12-2019 στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και αφορούσε τη λειτουργία των ΓΕΛ Κισσάμου και ΕΠΑΛ Κισάμου, αποφασίστηκε η προσωρινή μεταστέγαση τους για το μεν ΓΕΛ στους χώρους του 2ου Γυμνασίου Κισάμου, για το δε ΕΠΑΛ στους χώρους του 1ου Γυμνασίου Κισάμου.
Για το ΓΕΛ και ΕΠΑΛ αποφασίστηκε η απογευματινή τους λειτουργία έως την εξεύρεση μόνιμης λύσης για την επαναφορά τους σε πρωινό ωράριο.
Ως εκ τούτου από αύριο 5-12-2019 προβλέπεται κανονική λειτουργία όλων των σχολείων. Στο απογευματινό ωράριο προβλέπεται έναρξη 14.00 και λήξη 19.40
Παρακαλούνται οι Διευθυντές να προβούν σε ό,τι κρίνεται απαραίτητο για την ομαλή μεταστέγαση των σχολικών μονάδων.
Χανιά 4-12-2019
Ο Διευθυντής ΔΔΕ Χανίων
Στυλιανός Ζερβάκης


Και εδώ η απάντηση του προέδρου του ΚΤΕΛ Α.Ε κ. Καψανάκη Ιωάννη.
Το ΚΤΕΛ Χανιων Ρεθύμνου έχει το μεγαλύτερο ποσοστό κάλυψης άγονης γραμμής πανελλαδικά και στηρίζει διαχρονικά με τη δράση του την κοινωνία. Όσο αφορά τα δρομολόγια τα απογευματινά για την εξυπηρέτηση των μαθητών της Κισάμου δεν έχουμε ενημερωθεί επίσημα από τους αρμόδιους φορείς. Η λογική λέει ότι πρέπει να συγκληθεί σύσκεψη των εμπλεκομένων φορέων (εκπαιδευτικών, Δήμου Κισσάμου, περιφέρειας και του ΚΤΕΛ και να αποφασιστεί πως μπορούμε να δώσουμε λύση σ'αυτό το έκτακτο πρόβλημα. Μέχρι στιγμής τέτοια ενημέρωση δεν υπάρχει από κανένα φορέα προς το ΚΤΕΛ!



2 σχόλια:

Χαρίλαος Παπαευαγγέλου είπε...

1) θα πρέπει όλοι μας γονείς μαθητές και καθηγητές εκπρόσωποι του Δήμου και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας. Στη συνέχεια αφού εξασφαλίσουμε την επαναλειτουργία του κάθε σχολείου, με μεγάλη υπομονή θα δούμε τα επιμέρους.
2)Για τη μεταφορά των μαθητών έχω ήδη προσωπικά μιλήσει με τον κ. Γ.Παπουτσάκη του ΚΤΕΛ και κατά πάσα πιθανότητα ίσως με λίγες καθυστερήσεις θα μεταφερθούν οι μαθητές στα σχολεία.
3)Όσον αφορά τα περιβόητα κοντέϊνερς δεν είναι αρμοδιότητα του κ. Ζερβάκη αλλά του Δήμου. Είναι ένα θέμα δύσκολο διότι και για τα δύο σχολεία θα χρειαστούν περίπου 50 και φανταστείτε τις προυποθέσεις. Θα πρέπει να βρεθεί κατάλληλος χώρος ή χώροι με συγκεκριμένες προδιαγραφές σε θέματα ασφάλειας, ηλεκτροδότησης, αποχέτευσης, καθαριότητας θέρμανσης, ψύξης επιπλέον να διευκολύνει καθηγητές να μετακινούνται μεταξύ των Λυκείων διότι την ίδια ημέρα εργάζονται και στα σχολεία και βέβαια να διευκολύνεται το Εκπαιδευτικό ΕΡΓΟ.
4)Για το ΓΕΛ επίσης το επιλεγόμενο κτίριο θα πρέπει να λειτουργήσει και σαν εξεταστικό κέντρο των ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ Εξετάσεων με ειδικό εξοπλισμό και πρωινή λειτουργία αλλιώς θα πρέπει εξετάζονται 55 περίπου μαθητές στο Κολυμπάρι.
5)Για την πρωινή λειτουργία μόνο της Γ Λυκείου, που διαμαρτύρονται κάποιοι γονείς, δεν μπορεί να γίνει διότι: οι καθηγητές που διδάσκουν στη Γ' τάξη, διδάσκουν την ίδια ημέρα και στις άλλες και πιθανόν και στο ΕΠΑΛ δεν είναι επομένως εφικτό να διδάσκουν και πρωί και απόγευμα την ίδια ημέρα και φυσικά θα αναστατωθούν και τα Γυμνάσια στη λειτουργία τους. Να σκεφτείτε ότι κάθε σχολείο απασχολεί 200 μαθητές και καθηγητές κατά μέσο όρο. Αν αλλάξουν τα προγράμματα των Λυκείων και Γυμνασίων θα αφορούν 800 άτομα! ελπίζω να καταλαβαίνετε τι θα γίνει!!!
Επομένως από αύριο ξεκινούν τα μαθήματα στις 2μμ το ΓΕΛ στο 2ο Γυμνάσιο και το ΕΠΑΛ στο 1ο Γυμνάσιο και παρακαλούμε τους μαθητές και τους γονείς με ψυχραιμία και λογική να βοηθήσουν στη όσο το δυνατό ομαλότερη λειτουργία των σχολείων με τα νέα δεδομένα, ελπίζοντας να δούμε επιτέλους ένα ή δύο σύγχρονα διδακτήρια σαν αυτά που βλέπουμε στις άλλες χώρες που επισκεπτόμαστε με το ERASMUS και τα ζηλεύουμε!!!
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία,
ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΠΑΠΑΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
Δ/ΝΤΗΣ ΓΕΛ ΚΙΣΑΜΟΥ

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Σαφώς και είναι σωστά αυτά που αναφέρεις κ Διευθυντά αλλά ο Ζερβάκης δεν θέλει δικηγόρο..η Κίσαμος θα αποφασίσει τι είναι καλό δίχως κάποιον που δεν τον ενδιαφέρει η περιοχή..και ποιος είπε οτι ο Ζερβάκης μίλησε για κοντέινερ;
Κατ αρχάς κανένας σύλλογος γονέων δεν ερωτήθηκε και δεύτερο και σπουδαιότερο τι θα πάθουν τα παιδιά αν έχαναν άλλη μια μέρα και είχε συμφωνηθεί το ΚΤΕΛ και όλα τα υπόλοιπα; Τίποτα, απλά η βιασύνη σας έφερε αυτά τα αποτελέσματα με τους γονείς να θέλουν αλλά να μην μπορούν να βοηθήσουν. Αν τα παιδιά έκαναν αποχή για 2 μέρες δεν θα χαλούσε ο κόσμος και μάλιστα τέτοιες μέρες παλιότερα οι καταλήψεις ήταν στο πρόγραμμα.
Εμείς σαν σύλλογος γονέων θα αγωνιστούμε για ένα νέο Λύκειο ένα Λύκειο που χρειάζεται η Κίσαμος και όχι ένα στοίβαγμα των παιδιών σε ακατάλληλα κτήρια.