Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019

Η ΑΞΙΟΙΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΦΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ

Ο Κωστής είναι άριστος γνώστης της τοπικής αυτοδιοίκησης και ένας ανιδιοτελής αγωνιστικής για το κοινό συμφέρον και τα συμφέροντα του τόπου μας.
Έδειξε στην πορεία του ότι είναι ένας άνθρωπος που έχει μάθει να προσφέρει ανιδιοτελώς από οποιαδήποτε θέση τον είχε τάξει ο λαός και ένας άνθρωπος ο οποίος βγήκε πολύ φτωχότερος σε υλικά αγαθά απ’ ότι όταν ξεκίνησε την πολιτική του διαδρομή.
Μέλημα του ήταν πάντα να προσφέρει και να κάνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε να μπορέσει να βελτιώσει την καθημερινότητα του πολίτη της Κισάμου, αλλά και να δώσει λύσεις σχεδιάζοντας πάντα μακρόχρονια για την αναπτυξιακή πορεία της Κισάμου.
Ποτέ δεν έβαλε το προσωπικό του συμφέρον πάνω από τα συμφέροντα των πολιτών και της περιοχής και αυτό είναι κάτι που τον χαρακτηρίζει, από οποιαδήποτε θέση κι αν ήταν, ακόμα και στην αντιπολίτευση.
Δεν τον διέφερε να κάνει στείρα αντιπολίτευση αλλά να δώσει λύσεις λέγοντας γραπτές προτάσεις τεκμηριωμένες που είχαν σαν κύριο στόχο το γενικό καλό της Κισάμου.
Ήταν πάντα ανοιχτός στο να ακούσει την αντίθετη άποψη ακόμα κι αν δε συμφωνούσε και πάντα πίστευε ότι μέσα από την υγιή αντιπαράθεση και τον διάλογο το αποτέλεσμα θα ήταν αυτό που θα εξυπηρετούσε τα συμφέροντα της περιοχής αλλά και του νόμου.
Η παρακαταθήκη του πλούσια και μακάρι η Κίσαμος να βρει και να αξιοποιήσει ένα τέτοιον άνθρωπο προς όφελος της.
Για μένα ο Κωστής είναι ένας άνθρωπος από τον οποίο πολλά μπορείς να μάθεις αλλά και να εμπνευστείς ώστε να γίνεις καλύτερος. Μαζί του έμαθα να είμαι πολίτης αυτού του κόσμου.
Ο νομός έγινε φτωχότερος αλλά είμαι σίγουρος ότι ο Κωστής θα συνεχίσει να προσφέρει ακόμα και από το ρόλο του απλού πολίτη, άλλωστε ένα πράγμα λέει συνέχεια, οι πολίτες πρέπει να είναι ενεργοί.
Εύχομαι αυτός ο άνθρωπος και αυτό το μυαλό να αξιοποιηθεί προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.
Μιχάλης Χαιρετάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: