Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 27 Αυγούστου 2019

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ

Η αλήθεια είναι ότι η νέα δημοτική αρχή μπαίνοντας στον αγωνιστικό στίβο του Δήμου, νοιώθει πανέτοιμη να δείξει την αξία της. Θέλει να (απο)δείξει ότι με την "προπόνηση" που έκανε τα τελευταία 5 χρόνια απέκτησε, εκτός από αυτοπεποίθηση και ικανότητες να διαχειριστεί τις δυνάμεις της έτσι ώστε να αποδείξει ότι έχει ωριμάσει και μπορεί να κάνει όλα αυτά που δεν μπόρεσε αφενός αυτή, την προηγούμενη τετραετία, αλλά και αυτά που η νυν δημοτική αρχή, δεν ξετέλεψε.   
Οι ελλείψεις πολλές...  πάρα πολλές θα έλεγαν κάποιοι, εντούτοις αυτά που χρειαζόμαστε σαν αρχή, γνωστά και χιλιοειπωμένα, δεν είναι έργα που θα μας κάνουν να φωνάξουμε ΖΗΤΩ, αλλά θα μας δώσουν ικανοποίηση που θα βγάλουν την πόλη και μας απο την μακροχρόνια στασιμότητα και τα πολλά αδιέξοδα.
Πέντε πράγματα αν ξεκινήσει να κάνει θα πούμε, ναι έχει τις δυνατότητες να δώσει όλα αυτά που χρειαζόμαστε.
Καθαριότητα- ηλεκτροφωτισμός - αγροτική οδοποιία - συγκοινωνιακή μελέτη και μια ανάπλαση της πλατείας Τζανακάκη. 
Τα υπόλοιπα που μας λείπουν είναι σημαντικά και πολλά, βέβαια δεν είναι αποκλειστικά στο χέρι μας (τους) για να γίνουν,  μεγαλεπήβολα έργα δεκαετίας και βάλε, που εκεί χρειαζόμαστε πολύ μεγάλο "μέσον".
Παράκαμψη Τοπολίων και Κισάμου, Μαρίνα, Λιμνοδεξαμενές, Προβλήτα Τελωνείου, Δημοτικό στάδιο, Κλειστό γυμναστήριο, Νέο Λύκειο..κλπ. 
Αν ξεκινήσουν ανάποδα σίγουρα δεν θα πετύχουν τίποτα, ακόμα κι αν πήραν διαβεβαιώσεις από τους πολιτικούς. Το ξέρουμε... πάντα μέναμε στις υποσχέσεις, και στην ελπίδα μήπως περισσέψει κανένα ξεροκόμματο και για μας.
Θέλω να πιστεύω ότι έτσι θα ξεκινήσει η δημοτική αρχή .. προσπαθώντας να μας καλυτερεύσει την καθημερινότητα και δουλεύοντας για ότι άλλο έχει στο μυαλό της που δεν θα μείνουν σχέδια επί χάρτου, αλλά θα γίνουν πραγματικότητα. 
Μάλιστα είναι από τις λίγες περιπτώσεις που περίοδο χάριτος δεν θα δοθεί και τους λόγους του εξηγήσαμε παραπάνω... είχε τον χρόνο της (5 χρόνια) να κάνει και καλή και ουσιώδη προετοιμασία για να στεφτεί "πρωταθλήτρια".
Καλή δύναμη και θα ..τα ξαναπούμε.
Όσο για τους αντιδημάρχους είναι σχεδόν βέβαια οτι θα έχουμε 
Μαυροδημητράκη - Χριστουλάκη- Χαχλάκη και μάλλον Κελαιδή, με τους δυο τελευταίους να μοiράζονται την παιδεία και τον αθλητισμό!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: