Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 27 Αυγούστου 2019

ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΙΑΣ ΕΦΗΒΗΣ ΟΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΜΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Άλλο ένα καλοκαίρι στην αγαπημένη μου Κίσαμο. Στην μικρή αυτή πόλη που από τότε που γεννήθηκα περνάω το μεγαλύτερο μέρος των διακοπών μου. Κάθε χρόνο κερδίζω πολλά από τη διαμονή μου στην υπέροχη αυτή μικρή πόλη και φεύγοντας οι βαλίτσες μου είναι πάντα γεμάτες υπέροχες εικόνες και αναμνήσεις. Εικόνες τοπίων, αναμνήσεις από αστεία, τσακωμούς μα πάνω από όλα εικόνες και αναμνήσεις από εκδηλώσεις. Από τότε που με θυμάμαι όταν με ρώταγες τι χαρακτηρίζει τις διακοπές σου στην Κρήτη πέρα από τα μπάνια και την οικογένεια θα σου απάνταγα σίγουρα οι εκδηλώσεις. Ο τρόπος που με τόσο μεράκι και πάθος ασχολούνται οι συμμετέχοντες αλλά και οι οργανωτές για την τέλεια εκτέλεση της εκδήλωσης που έχουν αναλάβει πάντα με μάγευε. Εδώ όλοι γνωρίζονται και ότι κάνουν το κάνουν μέσα από την καρδία τους με σκοπό την προσφορά στην μικρή κοινότητά τους και την ανάπτυξη ποικίλων δραστηριοτήτων σε αυτή. Δεν ενδιαφέρονται για το χρηματικό ποσό αλλά τους αρκεί το πνευματικό κέρδος και η προσφορά χαράς και ευχαρίστησης στους συνανθρώπους τους.
Έτσι πάντα απολαμβάνουμε καλοδουλεμένες παραστάσεις συναυλίες και παρουσιάσεις με την προσωπική σφραγίδα του διοργανωτή αλλά και των συντελεστών. Ακόμα έχω υπάρξει και κοινό κατά τις πρόβες εκδηλώσεων βιώνοντας έτσι ένα πολύ ευχάριστο, φιλικό και ανάλαφρο κλίμα γεμάτο αστεία πειράγματα μα και σκληρή δουλειά με σκοπό την επίτευξη του κοινού στόχου της παρουσίασης της τέλειας εκδήλωσης. Πέρα όμως από την ομορφιά της εκδήλωσης συχνή είναι και η ομορφιά του χώρου όπου πραγματοποιείται. Ανοιχτά θέατρα δίπλα στη φύση σου προσφέρουν καταπληκτικές εικόνες καθώς απολαμβάνεις την παράσταση που εξελίσσεται μπροστά σου, όμορφες αυλές μουσείων, εκκλησιών ή ακόμα και σχολείων φιλοξενούν όλων των ειδών οργανώσεις, ενώ συχνές είναι και οι παραθαλάσσιες συναντήσεις για την παρακολούθηση ομιλιών και όχι μόνο. 
 Η διοργάνωση και η πραγματοποίηση εκδηλώσεων σε μικρές κοινότητες όπως η Κίσαμος είναι πραγματικά χάρμα οφθαλμών καθώς σου μεταφέρουν όλη την θετική ενέργεια των προβών ενώ παράλληλα σου προσφέρουν ένα πολύ όμορφο θέαμα που συχνά συμμετέχουν φίλοι και συγγενείς σου. Έτσι την επόμενη φορά που θα δεις ανακοίνωση για κάποια συναυλία παράσταση ή ακόμα και παρουσίαση ντόπιων ανθρώπων, μην χάσεις την ευκαιρία πήγαινε με όλη σου την καλή διάθεση ζήσε αυτήν την πανέμορφη εμπειρία και είμαι σίγουρη πως όλο και κάτι θα κερδίσεις.
Ευγενία Τζιγκουνάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: