Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019

ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ;

Τελικά τα σκουπίδια που για κάμποσο καιρό δεν τα έπαιρναν ή τα ξεχνούσαν ή δεν πήγαιναν να τα πάρουν απο τους κάδους, ειδικά του δύσκολου κομματιού απο Νοπήγεια ως και Χρυσοσκαλίτισσα και έγινε θέμα μαζεύτηκαν με διπλοτριπλοβάρδιες... 
Φυσικά δεν μάθαμε ποιος είχε δίκιο στην άτυπη κόντρα που ξέσπασε μεταξύ Δήμου και εργαζομένων, αλλά είναι ένα θέμα που δεν ενδιαφέρει το μέσο δημότη και θα πρέπει να λυθεί, όπως πρέπει να λυθεί και το θέμα των κάδων στην πόλη της Κισάμου.
 Αν η νέα δημοτική αρχή, όπως και η παλαιά θέλει να εξαφανίσει τους αντιαισθητικούς κάδους, καλό είναι να σκεφτεί από τώρα την αγορά ενός μικρού απορριμματοφόρου που θα περνά καθημερινά από την πόλη και τους στενούς δρόμους της με συγκεκριμένο ωράριο. Αν πάλι θέλει να επαναφέρει τους κάδους εντός της πόλης, πρέπει να βρει νέα σημεία τοποθέτηση των κάδων, μιας και τα σημερινά δεν εξυπηρετούν κανένα.
Σπαζοκεφαλιά για τον νέο υπεύθυνο (όχι αντιδήμαρχο) που δεν θα είναι άλλος από τον Γιώργο Σκορδιλάκη. Είμαι σίγουρος ότι το θέμα θα το λύσει λόγω πείρας και ινατιού, φυσικά χρειάζεται την βοήθεια μας.
Η καθαριότητα είναι απο τα βασικά θέματα και δεν χρειάζεται εφησυχασμός, ούτε υπάρχει ποτέ κάποιος που να μείνει ευχαριστημένος ότι μέτρα κι αν παρθούν, κι από όποιον κι παρθούν. Απλά χρειάζονται και οι καλές συνεργασίες ιδιαίτερα με τον Εμπορικό σύλλογο της πόλης που "κουμαντάρει" πολλά.
Τέλος είμαι αντίθετος αν και ξέρω ότι η νέα δημοτική αρχή το κουβεντιάζει άτυπα στην παραχώρηση της καθαριότητας σε ιδιώτες, όμως μια σύμπραξη με ιδιώτες θα ήταν οτι το καλύτερο μιας και καθαριότητα δεν είναι μόνο η αποκομιδή των σκουπιδιών, είναι ο οδοκαθαρισμός που έχει ατονήσει, τα πεζοδρόμια που δεν σκουπίζονται και δεν ασπρίζονται και πολλά άλλα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: