Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 31 Αυγούστου 2019

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ

 Η αλήθεια είναι ότι δεν τον "πάω" όχι επειδή έχω κάτι προσωπικό μαζί του, απλά δεν μου αρέσει ο τρόπος που χειρίζεται τις υποθέσεις των Δυτικών αποικιών του.
Είμαι σίγουρος ότι μαζί μου συμφωνούν πάρα πολλοί, όμως έχει την ικανότητα να βρίσκει πάντα τους  "καλύτερους" ψηφοσυλλέκτες των Χανιών και να τους παίρνει μαζί του ακόμα κι αν δεν ήταν ποτέ "συντροφάκια".
Αν οι πλημμύρες του Φεβρουαρίου γινόταν στο Ηράκλειο λόγου χάρη, να είσαστε σίγουροι ότι θα είχαν αποκατασταθεί οι ζημιές και τα προβλήματα σε χρόνους dt.
Δυστυχώς δεν είμαστε Ηράκλειο, αλλά Δυτικές αποικίες ...
Χθες ο ισόβιος άρχοντας της Κρήτης είπε το εξής καταπληκτικό, μόλις ένα μήνα μετά που ανέλαβε η Ν.Δ,, ".....ζητούμε από τη νέα κυβέρνηση και από τον πρωθυπουργό να ανακοινώσει το χρονοδιάγραμμα για το βόρειο οδικό άξονα".. όπα γκάζια;
-Και μεις ζητούμε εδώ και 30 χρόνια ένα οδικό άξονα, αλλά δεν είδαμε παρά ένα καρόδρομο που σκοτωνόμαστε με το παραμικρό... και μεις ζητούσαμε και ζητούμε εδώ και χρόνια από σας κυβερνήτη μας, κάτι καλύτερο και δίχως χρονοδιάγραμμα. Που τέτοια τύχη!!! 
Τα Χανιά διαθέτουν 4-5 τουριστικούς προορισμούς από τους καλύτερους της Ελλάδος και της Ευρώπης... κι αντί να έχουν αυτό που πραγματικά αξίζουν, έχουν δρόμους που είναι προδιαγραφών 1970 άντε 1980.
Είμαστε πολύ τυχεροί εμείς εδώ στα Δυτικά όχι επειδή προσέχουμε, αλλά μάλλον μας λυπάται ο Θεός και δεν έχουμε κάθε μέρα ένα τροχαίο με συνέπειες.
Κολυμβάρι -Κίσαμος ένας δρόμος με ένα κόμβο επίσημο και 23 παράνομες εισόδους στον ΒΟΑΚ σας. Ακόμα είναι οι πέτρες στο Μελισσουργιό μέσα στον δρόμο Αύγουστο μήνα... μιας και ξεχάσατε να τον καθαρίσετε, αφού μόλις φτάσατε Κολυμβάρι τελείωσαν τα οδοιπορικά σας...
Κίσαμος -Λαφονήσι...6.000 αυτοκίνητα καθημερινά κινούνται σε ρυθμούς χελώνας για να φτάσουν στο Νο 1 προορισμό της Ελλάδος. Ας μην πούμε για την κατάσταση του δρόμου, είναι για κλάματα. Παράκαμψη Τοπολίων δεν θα γίνει .. και το ξέρετε!!
Κίσαμος, Φαλάσαρνα, Κάμπος, Λειβάδια... εδώ κλαίμε ομαδικά καιρό τώρα, ο δεύτερος προορισμός των Χανίων δίχως δρόμο, με τρομερά προβλήματα, δίχως διαχωριστική γραμμή και κόμβους ... στα σχέδια σας είναι και αυτός όχι να φτιαχτεί, αλλά να καθαριστεί και να μπορούν να περνούν όλα τα οχήματα...
Τελικά μήπως εμείς έπρεπε να πούμε το ...".....ζητούμε από τη νέα Περιφερειακή αρχή και από τον περιφερειάρχη να ανακοινώσει το χρονοδιάγραμμα για το βόρειο οδικό άξονα στην Κίσαμο;"
Εντάξει μακρινοί συγγενείς είμαστε αλλά δικαιούμαστε και μεις βάση νόμου λίγη από την περιουσία της Περιφέρειας; Λίγη όχι τίποτα....

Δεν υπάρχουν σχόλια: