Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΕΚΠΤΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Ο Νέος Εμπορικός Σύλλογος Κισάμου ενημερώνει τους επαγγελματίες ότι, δεδομένου ότι πλησιάζει η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος του Σεπτεμβρίου 2019, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4446/2016, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε τα κάτωθι: 
Σύμφωνα με την υπ΄αρ. 3327/29-11-18 απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, ως ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι  για την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων συνολικής διάρκειας τριάντα ημερών για το έτος 2019, ορίζονται το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου. Οι 15 ημέρες των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων, είναι ημερολογιακές και όχι εργάσιμες.
Ως ημέρα έναρξης του δεκαπενθημέρου εκπτώσεων του Σεπτεμβρίου είναι η Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου και αντίστοιχα, τελευταία ημέρα των εκπτώσεων θα είναι η Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου.
Παράλληλα με τα ως άνω, σύμφωνα ......
..με την παρ.1 του  άρθρου 15 και την περίπτωση  ε΄ της παρ. 1 του άρθρου 16  του ν. 4177/2013, τα καταστήματα κάθε είδους, μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου, πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου του Σεπτεμβρίου 2019. 
Κατά τις ισχύουσες διατάξεις, τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν την συγκεκριμένη Κυριακή, από ώρα 11.00 έως ώρα 20.00 ( άρθρο 12 ν. 3377/2005).
Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης
Σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου (άρθρο 21), σε όσους παραβαίνουν τις διατάξεις περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ.  Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε (5) ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης. 
Στην επιβαρυντική περίπτωση που οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους ή ως προς την ακρίβεια των αναγραφόμενων τιμών ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση του καταναλωτή, επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε (5) ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.  


ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: