Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΟ ΧΘΕΣ

Τελικά μπορεί να μην πήγε ο δήμαρχος στον Πλάτανο χθες το βράδυ που κατά τα λεγόμενα των παραγωγών ήταν καλεσμένος, πήγε όμως ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Αντ. Παρτσαλάκης. Τι έγινε; Τίποτα μιας και η δημοτική αρχή μας έχει αποφασίσει τι θέλει για την περιοχή, μάλιστα με την έγκριση της τοπικής του Πλατάνου -που όμως απουσίαζε χθες από την συνάντηση. 
"Αλλαγή της θέσης της λιμνοδεξαμενής και με ταχύς ρυθμούς οι απαλλοτριώσεις για να προλάβει την ένταξη του έργου στο νέο ΕΣΠΑ." Ποιος όμως το εγγυάται αυτό; Ήδη υπάρχει τεράστια καθυστέρηση, κάνοντας τους παραγωγούς, τους αγρότες, τους κατοίκους να αγωνιούν, για την τύχη της .. υπόσχεσης. 
Οι παραγωγοί βέβαια και αυτό είναι προς τιμή τους, δεν έκαναν την συνάντηση αυτή μόνο για να δείξουν την αντίρρηση τους προς τα νέα σχέδια της δημοτικής αρχής αλλά κατέθεσαν και προτάσεις προς τον εκπρόσωπο του δήμου κ. Παρτσαλάκη, που τις άκουσε και σίγουρα θα τις μεταφέρει στον Δήμαρχο.  
Στο τέλος της συνάντησης ακολούθησε ψηφοφορία από την ομάδα των παραγωγών που αποφάσισαν ομόφωνα ότι:
1ον Δεν θέλουν την αλλαγή θέσης της λιμνοδεξαμενής. 
2ον Να συνεχιστεί η πρώτη μελέτη η οποία είχε φτάσει σε καλό σημείο. 
Στην συνάντηση που έγινε στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του πολιτιστικού συλλόγου παρών και ο πρώην δήμαρχος κ. Μυλωνάκης αλλά και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μιας και αναφέρθηκε οτι για την αλλαγή θέσης της Λιμνοδεξαμενής έχει πάρει απόφαση και η τοπική κοινότητα Πλατάνου παρακαλούμε την δημοτική κοινότητα Πλατάνου να μας την προσκομίσει το έγγραφο υπογεγραμμένο. Θεωρούμε οτι κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει και απλά χρησιμοποιούν το όνομα της τοπικής για να δικαιολογήσουν την αυθαίρετη αλλαγή της θέσης.
Μυλωνάκης Γεώργιος
πρώην Δήμαρχος Κισάμου