Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

ΕΝΑΣ ΠΑΛΙΟΣ ΓΝΩΡΙΜΟΣ ΜΑΣ

Είναι ο άνθρωπος που έχει αφιερώσει τη ζωή του στην κινηματογραφική αίθουσα και στις κινηματογραφικές ταινίες. Ο Γιάννης Μαζοκοπάκης είναι ο Χανιώτης που ανέδειξε και στήριξε τον κινηματογράφο στα Χανιά και δούλεψε πολλές δεκαετίες γι΄αυτόν. Είναι ο άνθρωπος που έχει αφιερώσει τη ζωή του στην κινηματογραφική αίθουσα και στις κινηματογραφικές ταινίες. Μιλώντας ο ίδιος στο zarpanews.gr αναφέρεται στα χρόνια που ξεκίνησε την πορεία του στο μαγικό κόσμο του κινηματογράφου και μιλά για το επάγγελμα του μηχανικού – χειριστή κινηματογράφου.
Φέτος συμπληρώνω 60 χρόνια από την πρώτη μέρα που μπήκα σε καμπίνα προβολής, το 1956. Την επόμενη χρονιά, χωρίς να μου δείξει κανείς ασχολήθηκα με μια ταινία που είχε έρθει τότε στα Χανιά. Πρώτη φορά επιχειρηματίας έγινα το 1968 στο Καστέλι, νοικιάζοντας το θερινό κινηματογράφο "Ελληνίς" που είχε φτιάξει ο Δημήτρης Πολάκης, μέχρι το 1971 που τον άφησα και μετά έκλεισε. Νοίκιασα για 2 χρόνια το θερινό κινηματογράφο Ορφέα στον Κουμπέ (1972-1973). Το 1974 νοίκιασα το θερινό κινηματογράφο Ρεξ στη Σκαλίδη. Το 1975 νοίκιασα το θερινό κινηματογράφο Αττικόν, εκεί που είναι σήμερα ο χειμερινός και από τότε το όνομά που «παντρεύτηκε» το Αττικόν, το οποίο έχω μέχρι και σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: