Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΑ

Του Σταύρου Φυντικάκη
Την παρακάτω ιστορία - θρύλο μου την αφηγήθηκε ο "Σφακιανόγιαννης" ένα απομεσήμερο, σε ένα Κρητικό ταβερνείο στην Ακρόπολη της Κισάμου, την αρχαία Πολυρρήνια ..!
Λέει λοιπόν ο θρύλος:
Κάποτε βάδιζαν στο δάσος ο αέρας το νερό και η ΑΝΘΡΩΠΙΑ. 
Κάπου εκεί που βάδιζαν μέσα στη πυκνή βλάστηση του δάσους αναρωτήθηκαν πως θα ξαναβρεθούν εάν κάποια στιγμή χαθούν και χωριστούν τα μονοπάτια τους.
Λέει λοιπόν ο αέρας εμένα εάν χαθούμε θα με βρείτε στα φύλλα του ευκαλύπτου.!
Το νερό με τη σειρά του λέει ότι εμένα θα με βρείτε στα βούρλα εκεί που είναι το έλος .!
Έρχεται και η σειρά της ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ και λέει! :"ΕΜΕΝΑ ΕΑΝ ΜΕ ΧΑΣΕΤΕ ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕ ΞΑΝΑΒΡΕΙΤΕ...!
Αφιερωμένο σε όλους τους πολιτικούς και κυρίως στα εναπομείναντα Κυβερνητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που με τις αποφάσεις του φτωχοποιούν ολόκληρη την κοινωνία, υποκύπτοντας στις απαιτήσεις των δανειστών, δείχνουν να την έχουν απολέσει προ πολλού και δυστυχώς όσο και εάν προσπαθήσουν, δεν θα μπορέσουν να την ξαναβρούν....ΠΟΤΕ..!
Αναρωτιέμαι αλήθεια πόση ανθρωπιά κρύβουν οι αποφάσεις   των αποτυχημένων  πολιτικών  και τεχνοκρατών, που δήθεν διαπραγματεύτηκαν «σκληρά» με τις «δυνάμεις κατοχής..» έως ότου χάσει και ο τελευταίος συνταξιούχος τα δεδουλευμένα της ζωής του, ο κάθε Έλληνας νοικοκύρης την περιουσία  του, η χώρα τη Δημόσια περιουσία της (υποθηκεύτηκε για 99 χρόνια..στο Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας..!) και την Εθνική της κυριαρχία ..?
Αλήθεια πόση ανθρωπιά έχουν οι σημερινοί Κυβερνώντες που έκοψαν το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΑΣ),  που θεσπίστηκε ειδικά για  να στηρίξει το εισόδημα των χαμηλοσυνταξιούχων και να έχουν το απύθμενο θράσος να υπερασπίζονται την απόφασή σου αυτή Κυβερνητικά στελέχη, λέγοντας δημόσια ότι κακώς το ελάμβαναν..!
Αλήθεια πόση Ανθρωπιά κρύβουν οι αποφάσεις της βίαιης φτωχοποίησης του Ελληνικού λαού, (τέσσερα εκατομμύρια Έλληνες ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας), χάνοντας την  αξιοπρέπειά του και τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματά του..?
Αλήθεια πόση ανθρωπιά  έχεις όταν  μετατρέπεις την χώρα σου σε διεθνή επαίτη, εκλιπαρώντας την παγκόσμια οικονομική ελίτ του διεθνούς κεφαλαίου για απομείωση του χρέους …,που οι ίδιοι τεχνηέντως δημιούργησαν, με στόχο την υποδούλωση  της, αντί να προβαίνεις σε παράλληλες ενέργειες  δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας και μονάδων  παραγωγής  .. με παράλληλο εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης..?
Αλήθεια πόση ανθρωπιά έχουν υπουργοί και Κυβερνητικά στελέχη τέως και νυν, που υιοθέτησαν και υιοθετούν και εφαρμόζουν νόμους, γραμμένους και μεταφρασμένους στο Βερολίνο, με στόχο, την αιχμαλωσία του Έλληνα, που αδυνατεί, λόγω φτώχειας, να ανταπεξέλθει στις φορολογικές και λοιπές του υποχρεώσεις ?
Πιστεύει αλήθεια το παλιό πολιτικό σύστημα..,  ότι επειδή ο κόσμος αποδοκιμάζει την πολιτική των τωρινών Κυβερνώντων, ότι η κοινωνία και οι πολίτες έχουν κοντή μνήμη και είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν και πάλι στο κάλεσμά τους.., εάν δεν αλλάξουν πολιτική θεώρηση σχετικά με τα πεπραγμένα του παρελθόντος  και δεν προσπαθήσουν με πειστικά επιχειρήματα και σχέδιο, ότι μέλημά τους θα είναι, να απεγκλωβίσουν την χώρα από τα νύχια των διεθνών τοκογλύφων, για την ανάκτηση της Εθνικής Κυριαρχίας και της χαμένης αξιοπρέπειας του λαού της..? 
Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ  ένα ωραίο σύνθημα της δεκαετίας του 70 που μάλλον στην πορεία ξεχάστηκε από κάποιους... εκτός και εάν κάποιοι λόγω της παγκοσμιοποίησης πιστεύουν κάτι άλλο..!
Η ανθρωπιά βέβαια δεν διδάσκεται αλλά καλλιεργείται...! Σε όλους αυτούς που νομίζουν ότι έγιναν σπουδαίοι, επειδή κατέκτησαν την εξουσία, με ψέματα και παραπλανητικές υποσχέσεις να θυμούνται όμως αυτό : "'ότι κι αν κάνεις - ότι κι αν είσαι - εάν δεν είσαι ΑΝΘΡΩΠΟΣ - είσαι ένα ΤΙΠΟΤΑ"...!" 

Δεν υπάρχουν σχόλια: