Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΣΤΑ ΦΑΛΑΣΑΡΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΛΛΟΙ

Μίνι χαμός χθες στο δημοτικό συμβούλιο Κισάμου με μια ομάδα κατοίκων- παραγωγών του Πλατάνου που διαμαρτυρήθηκε έντονα για την καθυστέρηση αλλά και την αλλαγή θέσης της λιμνοδεξαμενής Πλατάνου. Το θέμα ήταν εκτός προγράμματος αλλά ανταλλάχτηκαν πολλές και σκληρές κουβέντες με λύση ..να έλθει σαν θέμα στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο. Πάντως στον Πλάτανο έχουν κάνει και ομάδα αγώνα για το θέμα αυτό που είναι από τα σπουδαιότερα της περιοχής μιας και η λειψυδρία έχει χτυπήσει όλους τους παραγωγούς στον Δήμο μας. 
Για την ιστορία αναφέρω οτι για την λιμνοδεξαμενή Πλατάνου ενώ είχαν ξεπεραστεί τα προβλήματα με το Δασαρχείο και η μελέτη ήταν σχεδόν έτοιμη για να ολοκληρωθεί (κατά αντιπεριφερειάρχη) ο δήμαρχος Κισάμου κ. Σταθάκης έκανε μια πρόταση για να γίνει η λιμνοδεξαμενή σε άλλο σημείο από αυτό που είχε οριστεί αρχικά, με την αιτιολογία το υψηλό κόστος λόγω μη φυσικής ροής του νερού!!! Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να σταματήσει η πρώτη μελέτη και άγνωστο αν έχει προχωρήσει η επόμενη, μιας και αν χρειάζονται απαλλοτριώσεις στο νέο σημείο η καθυστέρηση θα είναι τεράστια.
Για να δούμε τις επόμενες κινήσεις της δημοτικής αρχής μας ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: