Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

ΣΤΟΠ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΤΗΣ ΥΔΡΟΑΡΔΕΥΣΗΣ

Ακριβώς 18 μήνες μετά την έναρξη της συνεργασίας μας με τον Δήμο Κισάμου βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε δημιουργήσει ένα ψηφιακό εργαλείο το οποίο αφενός αποτελεί καινοτόμο λύση για μικρούς Δήμους που δεν έχουν τη δυνατότητα να διατηρούν ένα ακριβό ολοκληρωμένο σύστημα ανάγνωσης υδρομέτρων, αφετέρου θα συμβάλει σημαντικά ώστε η Υπηρεσία Υδροάρδευσης να μπορέσει να παρέμβει στοχευμένα και αποτελεσματικά με το λιγότερο δυνατό κόστος σε χρόνιες παθογένειες του δικτύου της και να μπει ένα φρένο σε ορισμένες παραβατικές συμπεριφορές που αφορούν το πολυτιμότερο αγαθό για τη ζωή μας μετά το οξυγόνο.
Το σύστημα αποτελείται αρχικά από μια client εφαρμογή που δουλεύει σε οποιοδήποτε smartphone ή tamplet με δυνατότητα σύνδεσης σε ένα δίκτυο κινητής τηλεφωνίας και από έναν server ο οποίος φιλοξενεί ένα πρόγραμμα CMS ανοιχτού κώδικα ο οποίος με τη σειρά του φιλοξενεί τις πληροφορίες που στέλνονται από το client από οποιοδήποτε σημείο του Δήμου μας σε πραγματικό χρόνο μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας. Όπου αυτό δεν είναι εφικτό δουλεύουμε εναλλακτικά με την εφαρμογή PHOTO GPS και εισάγουμε τα δεδομένα στον server χειροκίνητα.
Θέλω προσωπικά να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Κισάμου κ. Σταθάκη και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Παρτσαλάκη για την εμπιστοσύνη τους. Επίσης το εγχείρημα δεν θα ήταν δυνατό χωρίς την συνδρομή και τη συνεργασία της εταιρίας του φίλου Θανάση Τριανταφύλλου.
Το σύστημα τρέχει με την παρούσα μέτρηση του Β' Εξαμήνου του 2016 χωρίς προβλήματα και σύντομα θα είμαστε σε θέση να δώσουμε εικόνα και πρόσβαση και στους Δημότες!
Με εκτίμηση,
Στάθης Παληάμπελος

Δεν υπάρχουν σχόλια: