Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΗΔΕΝ

Από την χθεσινή συνάντηση που έγινε κεκλεισμένων των θυρών από τον δήμο Κισάμου και καλεσμένοι όλοι οι φορείς του Πλατάνου, αποτέλεσμα δεν βγήκε. Και οι δυο μεριές εμμένουν στις θέσεις τους και μάλιστα κατά την διάρκεια της έντονης αντιπαράθεσης αποχώρησε ο πρόεδρος της Επιτροπής της Λιμνοδεξαμενής Τερεζάκης Φανούριος. Από το Τοπικό δεν παραβρέθηκε ο πρόεδρος και η επιτροπή της λιμνοδεξαμενής θα περίμενε να παρευρίσκετο εκεί για να ξεκαθαρίσει αν έχει παρθεί από αυτό και πότε η απόφαση της αλλαγής της θέσης, πράγμα που υποστηρίζει η δημοτική αρχή αλλά δεν το πιστεύουν οι κάτοικοι και οι παραγωγοί.
Με δεδομένο οτι και οι δυο πλευρές είναι ανυποχώρητες το προσδοκώμενο αποτέλεσμα μάλλον θα αργήσει και πολύ πιθανόν να μην γίνει και ποτέ. Πλέον επειδή η κατάσταση είναι πολύ τεταμένη, καλό είναι η περιφέρεια, έστω η αντιπεριφέρεια να φέρει τις δυο πλευρές στο τραπέζι για μια λύση που θα εξυπηρετεί φυσικά τους παραγωγούς και μάλιστα γρήγορα λόγω των τόσων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Η συνεχιζόμενη κόντρα μόνο καλό δεν κάνει σε μια περιοχή που είναι ίσως από τις ποιο αναπτυσσόμενες στην περιοχή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: