Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2016

ΤΟΤΕ....

 1964 υπουργείο Υγιεινής επί κυβερνήσεως Γ. Παπανδρέου εκδίδεται ένα μικρό φυλλάδιο για το υγιεινό αποχωρητήριο. (έπεσε στα χέρια μου σήμερα)
Φυσικά το αποχωρητήριο έξω από το σπίτι μας και σε λάκκο...  15 μέτρα μακρυά από πηγάδια. Μάλιστα όπως θα διαβάσετε και παρακάτω στις οδηγίες η "χέστρα" πρέπει να έχει και καπάκι...Το αποτέλεσμα το ξέρουμε ...όλα τα πηγάδια άχρηστα και ο υδροφόρος ορίζοντας ένας βόθρος. 
Σήμερα οι οδηγίες λένε βιολογικό, και οι περισσότεροι το εφαρμόζουν. Μιας και έχουμε λοιπόν τον βιολογικό σε λειτουργία μήπως να σκεφτούμε (ξανά) τις δημοτικές τουαλέτες σε ένα σημείο στην πόλη;  

Δεν υπάρχουν σχόλια: