Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΚΟΙΝΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ

Μπροστά στην μεγάλη πανελλαδική μαθητική κινητοποίηση στις 7 Νοεμβρίου συντονιζόμαστε με πάνω από 250 αποφάσεις γενικών συνελεύσεων, τμημάτων, 5μελών και 15μελών !!!
ενώνουμε την φωνή μας σε όλη την Ελλάδα ώστε να παλέψουμε για ένα σχολείο που:
Θα μας μορφώνει χωρίς διακρίσεις, ένα σχολείο χωρίς εμπόδια για τους μαθητές.
Θα δίνει ολόπλευρη γνώση και όχι παπαγαλία, σκόρπιες γνώσεις και αυτές με το σταγονόμετρο.
Στο οποίο θα είμαστε δημιουργικοί και όχι αριθμοί ονομάτων για τα απουσιολόγια.
Που θα μορφώνει και δε θα εξοντώνει, που δεν θα μας κοιτάζει στην τσέπη των γονιών μας.
Για παιδεία που δεν θα είναι εμπόρευμα.
ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ: ένα σχολείο που μας κοιτά ακόμα περισσότερο στην τσέπη, με πολλά εμπόδια από πολύ νωρίτερα, ένα σχολείο ακόμα πιο σκληρό εξεταστικό κέντρο. Πάρτε το πίσω!
Διεκδικούμε:
Το υπουργείο και η κυβέρνηση ...
...να εξασφαλίσουν ΤΩΡΑ χρηματοδότηση για να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία μας. Να αντιμετωπιστούν τα κενά, οι ελλείψεις σε καθηγητές, να δοθούν λεφτά για αναλώσιμα, υποδομές ,νέα κτήρια και ό,τι άλλο χρειάζεται για να λειτουργήσουν τα σχολεία μας. 
Ούτε 1 ευρώ από την τσέπη των γονιών μας για τη μόρφωσή μας. 
Να γίνει τώρα η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη και η Ενισχυτική Διδασκαλία σε όλα τα σχολεία. 
Να μη μας στοιβάζουν στις τάξεις. 20 μαθητές ανά τμήμα για να μπορεί να γίνεται μάθημα. 
Δωρεάν-ασφαλής μεταφορά για όλους τους μαθητές, όλες τις ώρες της μέρας. Ένα γεύμα για όλους τους μαθητές.
Να μπορούμε να δίνουμε εισαγωγικές εξετάσεις όσες φορές θέλουμε, κρατώντας βαθμολογία στα μαθήματα που επιθυμούμε και οι εξετάσεις να γίνονται μετά το τέλος του Λυκείου.
Καλούμε όλους τους μαθητές των Χανίων σε κοινή κινητοποίηση στις 7 Νοέμβρη,που είναι ημέρα πανελλαδικού μαθητικού ξεσηκωμού,στον Πεζόδρομο της Κοραή 11 η ώρα. Επίσης καλούμε τους συλλόγους γονέων,τους συλλόγους διδασκόντωναγροτικούς συλλόγους και τα σωματεία των εργαζομένων να στηρίξουν την κινητοποίηση και τα δίκαια αιτήματά μας.
Συνελεύσεις τμημάτων, 5μελών και 15μελών μαθητών του Νομού Χανίων
Καλούμε σε κοινό συντονισμό 5μελή,15μελή και αγωνιστές μαθητές του Νομού Χανίων στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών την Κυριακή στις  6μ.μ
Εκλεγμένοι σε 5μελή και 15μελή του Λυκείου Βάμου, 2ου Γυμνασίου Χανίων, 1ου ΓΕΛ Χανίων 

Δεν υπάρχουν σχόλια: