Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΙ

Χθες το μεσημέρι οι κάτοικοι των Αντικυθήρων είδαν έντρομοι σε δύσβατη περιοχή του νησιού 2 αλλοδαπούς που κατά επιβεβαιωμένες πληροφορίες των αρχών είναι οι διακινητές των 66 μεταναστών, υπηκοότητας Ουκρανίας, που όπως αποδεικνύεται παρέμεναν κρυμμένοι στο νησί από τη Δευτέρα χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς. 
Αμέσως κινητοποιήθηκε ο μοναδικός Αστυφύλακας του νησιού προς αναζήτησή τους μαζί με ορισμένους κατοίκους.
Ενημερώθηκε το Λιμενικό, καθώς η σχετική δικογραφία έγινε με ευθύνη του και εστάλη το απόγευμα στο νησί το περιπολικό της Νεάπολης με πάνοπλους άνδρες.
Τη στιγμή που το σκάφος εισερχόταν στον Όρμο Ποταμού Αντικυθήρων εντόπισε ιστιοφόρο με σημαία Τουρκίας και 2 επιβαίνοντες Ουκρανούς, το οποίο κρατείται στα Αντικύθηρα καθώς εικάζεται ότι πρόκειται για συνεργούς των καταζητούμενων διακινητών, που ήρθαν για να τους παραλάβουν.
Αντώνης Λαμπρινίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: