Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024

ΜΕΤΑΞΥ ΣΟΒΑΡΟΥ ΚΑΙ ΑΣΤΕΙΟΥ

Τελικά βρήκαμε ποιος φταίει που δεν υπάρχει καλή αποκομιδή σκουπιδιών στον δήμο Κισάμου. 
Το προσωπικό που δεν ανανεώνεται εδώ και χρόνια, ο στόλος που είναι σε άθλια κατάσταση, και από τους 40 εργαζόμενους οι μισοί δεν ξέρουν που είναι τα γραφεία της καθαριότητας. Ο μικρότερος από τους μόνιμους στην καθαριότητα είναι 55 ίσως και παραπάνω......
Έχω μια υποψία ότι από του χρόνου τα απορρίμματα στον δήμο μας θα πάνε σε ιδιώτη... φαινόταν εξάλλου αυτό από τις πολλές χωματερές που δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια με τους αντιδημάρχους να σηκώνουν τα χέρια .... σε κάθε πρόβλημα. Φέτος το πρόβλημα έχει μεγαλώσει καθώς έχουν φύγει αρκετοί από το προσωπικό (γιατί άραγε;) και αντικαταστάθηκαν κάποιοι με άλλους που ήρθαν από άλλες υπηρεσίες (ο δημοτικός αστυνόμος, ο μοναδικός τεχνίτης αποκατάστασης)
Φυσικά να πάει σε ιδιώτες η καθαριότητα αν είναι να έχουμε υπεύθυνο που θα μας καθαρίσει, αλλά να τον πληρώσει ο δήμος που δεν είναι ικανός να διαχειριστεί ούτε και αυτό. Γιατί αν την πληρώσουν οι δημότες τότε καταλαβαίνουμε τι ετοιμάζουν.
Τελικά σε ένα πράγμα παραδέχομαι τον δήμο μας και του βγάζω το καπέλο ... στην διαχείριση των παραλιών. Εδώ είναι άριστος ...στα υπόλοιπα από μόνος του μας λέει ότι δεν μπορεί.
Υ.Σ Θυμάμαι στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο αν δεν κάνω λάθος ο κ. Παρτσαλάκης τον ρώτησε πόσους έχει στην καθαριότητα ..  την στιγμή εκείνη πέρασε ένα αεροπλάνο έξω από την αίθουσα του συμβουλίου και δεν ακούστηκε η απάντηση ....χαχαχα.
Με αυτά που βλέπω τελευταία υπολογίζω ότι και τα σκουπίδια τα μαζεύουν σήμερα επιλεκτικά....Συγγενείς, κουμπάροι, φίλοι, και γνωστοί. ... οι υπόλοιποι άμα έχουμε ώρα.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: