Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024

ΣΕΒΗ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ : ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΩΝ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ

Η βουλευτής Χανίων Σέβη Βολουδάκη παρευρέθηκε σήμερα στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης, όπου συζητήθηκε το κρίσιμο ζήτημα του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) με αφορμή τα συχνά τροχαία ατυχήματα που σημειώνονται στο νησί. 
Η κ. Βολουδάκη τόνισε από την αρχή την αδιαμφισβήτητη ανάγκη υλοποίησης του νέου δρόμου, υπογραμμίζοντας ότι όλοι οι φορείς πρέπει να συνεργαστούν ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες και να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα, με στόχο τη βελτίωση της ασφάλειας και της ποιότητας ζωής των πολιτών.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ανάγκη δημιουργίας τμήματος ιατρικής τραύματος στην Κρήτη, το οποίο θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση των περιστατικών τροχαίων ατυχημάτων. 
Επιπλέον, επεσήμανε τη σημασία της εκπαίδευσης και ενημέρωσης των νέων για τις συνέπειες των τροχαίων ατυχημάτων. «Είναι κρίσιμο,» σημείωσε, «να εκπαιδεύονται τα παιδιά από μικρή ηλικία στα σχολεία για τους κινδύνους των τροχαίων και τη σημασία της προσεκτικής συμπεριφοράς στον δρόμο». 
Η βουλευτής, κλείνοντας, τόνισε πως με συντονισμένες ενέργειες από την Πολιτεία και την κοινωνία θα διαμορφωθεί ένα ασφαλέστερο περιβάλλον για όλους τους πολίτες της Κρήτης και θα μειωθεί δραστικά ο αριθμός των θυμάτων από τροχαία ατυχήματα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: