Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024

ΒΟΑΚ: ΚΟΛΩΝΑΚΙΑ ΑΠΟ ΚΟΛΥΜΒΑΡΙ ΩΣ ΚΑΙ ΚΙΣΑΜΟ.... ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

Χιλιάδες σχολια στο διαδικτυο σχετικά με τα κολωνάκια που σκέφτονται να τοποθετήσουν στον ΒΟΑΚ. Χιλιάδες αντιρρήσεις με γενική διαπίστωση είναι ότι είμαστε για τα μπάζα όταν διεκδικούμε τόσα χρόνια ένα καθωσπρέπει δρόμο και ξαφνικά μας παρουσιάζουν έστω και σαν προσωρινή λύση, που δεν ειναι τίποτα άλλο απο τα κολωνάκια.
Σήμερα θα το αναλύσουμε και τοπικά για να καταλάβουμε ότι δεν πρόκειται να τα δούμε στην γειτονιά μας όπως δεν είδαμε και τα τελευταία 30 χρόνια να γίνεται κάτι σοβαρό σε αυτό το τμήμα του ΒΟΑΚ.
Από το Κολυμβάρι ως και την Κίσαμο ο δρόμος είναι τόσο στενός που ακόμα και να θέλεις να κάνεις προσπεράσει δίχως κολωνάκια το καλοκαίρι είναι τρομερά δύσκολο και επικίνδυνο. Θεωρώ ότι κολωνάκια δεν θα μπουν γιατί απλά θα μας δημιουργήσουν άλλα προβλήματα, εκτός βέβαια αν αρχίσουν να τον φαρδαίνουν πρώτα. Δεύτερο και σπουδαιότερο δεν έχουμε κόμβους οπότε τι κολωνάκια θα βάλουν αφού οι ανισόπεδοι κόμβοι είναι της πλάκας και πολύ επικίνδυνοι. 
Είπαν ότι μελετούν ...αν μελετούσαν έπρεπε ήδη να είχαν κάνει τις παρεμβάσεις ...
Και τρίτο το σπουδαιότερο τι θα γίνει με τα ασθενοφόρα, τα οχήματα της πυροσβεστικής, έστω και το περιπολικό, αν θέλουν να κινηθούν γρήγορα.... θα βάλουν φτερά; 
Για φαντάσου η φυσαρμόνικα του ΚΤΕΛ, μια μπιτονιέρα και ο θείος ο Γιάννης από το χωριό που πάει ως τα Χανιά με δευτέρα, τι έχει να γίνει...στο κομμάτι Κίσαμος ως και Κολυμβάρι...
Και αν γίνει τροχαίο τι θα κάνουν ...θα ξεβιδώνουν τα κολωνάκια για να διευκολύνουν την κυκλοφορία; 
Τελικά κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται ότι δεν χωράμε πλέον στους δρόμους, δεν καταλαβαίνουν ότι το καλοκαίρι κυκλοφορούν πολλές χιλιάδες αυτοκίνητα παραπάνω απ' ότι σηκώνει το άθλιο αυτό οδικό δίκτυο. Κάποιοι κάνουν σχέδια γιατί είναι αδύνατον να μας κάνουν έργο και βρίσκουν έργο τα κολωνάκια. Όσοι έχουμε αυτοκίνητο πληρώνουμε τα τέλη για να έχουμε  δρόμους, και όχι για να σκοτωνόμαστε σε αυτούς. 
Είμαι σίγουρος ότι αν βάλουν κολωνάκια στο τμήμα Κολυμβάρι Κίσαμος η ταλαιπωρία θα είναι τεράστια αλλά υπάρχει λύση για μας..... Ο παλιός δρόμος θα είναι πολύ πιο γρήγορος και ασφαλής από ότι το "τρενάκι" με τους κάθε είδους  κουζουλούς.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: