Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΝΙΩΝ Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΧΗΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ένα Επιμελητήριο ανοιχτό για Όλους
Φίλες και φίλοι,
Είναι ευρέως γνωστό, ότι η επιχειρηματικότητα στα Χανιά τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε «ύπνωση» και για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι «ο αυτόματος πιλότος» δεν έχει την δυνατότητα να προσφέρει, καθώς οι ανάγκες των επιχειρηματιών, των εμπόρων και επιτηδευματιών, προϋποθέτουν «σχέδιο πτήσης», προορισμό και πραγματικό «πιλότο», έτοιμο να αναλάβει το πηδάλιο σε περίπτωση όχι μόνο έκτακτης ανάγκης, αλλά και σε τακτική πτήση.
Η ιδιωτική πρωτοβουλία, μέσα από την επιχειρηματική δραστηριότητα, προσφέρει, τόσο με την δημιουργία θέσεων εργασίας στην κοινωνία μας, όσο και σε επίπεδο εθνικής και τοπικής οικονομίας. Δυστυχώς δεν έχει την οφειλόμενη στήριξη από τον μέχρι σήμερα θεσμικό παράγοντα εκπροσώπησης των επιχειρηματιών, δηλαδή το Επιμελητήριο Χανίων. Ευτυχώς βέβαια, οι συνάδελφοι επιχειρηματίες μας, είναι άνθρωποι με πείσμα, με όρεξη για δουλειά και κυρίως με θέληση να πετύχουν. Η αλήθεια είναι, ότι παρ’ όλα τα προβλήματα και τα εμπόδια που πολλές φορές μοιάζουν ανυπέρβλητα, καταφέρνουν, ο καθένας με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο, ένα μικρό «θαύμα».
Όμως, για να μην στηριζόμαστε συνέχεια στα «θαύματα», οφείλουμε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τα εργαλεία που διαθέτουμε, ώστε και η δουλειά μας να γίνει πιο εύκολη, αλλά κυρίως πιο αποτελεσματική.
Το Επιμελητήριό μας, οφείλει να στέκεται δίπλα στον επιχειρηματία και να του δίνει την υποστήριξη για το «επιχειρείν», την γνώση και τις ευκαιρίες, ώστε να μπορεί να αντιμετωπίζει τις δυσκολίες και να αξιοποιεί τις ευκαιρίες. Επειδή η χρονική περίοδος που έρχεται, είναι περίοδος αλλαγών, υψηλών προκλήσεων και ανακατατάξεων για την αγορά και την κοινωνία μας, θα πρέπει να είμαστε ουσιαστικά παρόντες. Με αίσθημα ευθύνης, σας ανακοινώνω την υποψηφιότητά μου για την Προεδρία του Επιμελητηρίου Χανίων, στις προσεχείς εκλογές Νοεμβρίου, με την Παράταξή μας «ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ», που αποτελείται από επιχειρηματίες, εμπόρους, επιτηδευματίες, επαγγελματίες, με γνώση και εμπειρία στην τοπική αγορά, αλλά κυρίως με διάθεση να υπηρετήσουν την τοπική επιχειρηματικότητα.
Για να καταφέρουμε να έχουμε:
Ένα Επιμελητήριο ΑΝΟΙΧΤΟ για ΌΛΟΥΣ και όχι ένα κλειστό CLUB, με στεγανά.
Ένα Επιμελητήριο «εργαλείο» για τους επιχειρηματίες μας, 
που θα διεκδικεί και δεν θα «χαϊδεύει» αυτιά.
Ένα Επιμελητήριο που επιτέλους θα σέβονται οι υπόλοιποι θεσμοί, τα μέλη του και οι πολίτες.
Ένα Επιμελητήριο που θα μπορεί να βοηθάει με γνώση, εμπειρία και σχέδιο τις νέες και τους νέους μας, που θέλουν να ασχοληθούν με την επιχειρηματικότητα.
Ένα Επιμελητήριο με ανοιχτούς ορίζοντες, που θα συμμετέχει στην δημιουργία του Αύριο και δεν θα κοιτάζει αμέτοχο τις εξελίξεις.
Ένα Επιμελητήριο που θα ασχοληθεί και με την γυναικεία επιχειρηματικότητα.
Ένα Επιμελητήριο που θα εκπροσωπεί ΟΛΕΣ τις επιχειρήσεις και όχι μόνο τους λίγους και εκλεκτούς, που θα εκπροσωπεί όλη την Περιφέρεια και όχι μόνο το Κέντρο.
Με εκτίμηση 
Περικλής Αθ. Χηνόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: