Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024

ΜΕΤΑΞΥ ΜΠΕ και ΕΡΓΩΝ...

Μπεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε
Κάποιοι δυσανασχετούν που το επαναλαμβάνουμε αλλά έτσι είναι δυστυχώς η κατάσταση στην Κίσαμο. Μάλιστα σε πολλά σημεία η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη, επειδή έχουν περάσει τόσα χρόνια αδιαφορίας, που όχι μόνο δεν συγκινεί την δημοτική αρχή, αλλά όπως φαίνεται ούτε και την πλειοψηφία των δημοτών.
Παράκαμψη της πόλης ..
Το θέμα το ανοίγουμε κάθε φορά που θα έχουμε εκλογές και το κλείνουμε την επόμενη. Τελευταία μάλιστα για να οδηγήσουμε την ανικανότητα μας αλλού και να μην φέρουμε την ευθύνη της αδιαφορίας, το βάζουμε σαν ενιαίο έργο με τον νέο ΒΟΑΚ. Δεν πρόκειται να γίνει ούτε το ένα ούτε το άλλο αυτόν τον αιώνα.
Σχέδιο πόλης...
Μια αμαρτωλή περίπτωση που έχει στοιχίσει στην πόλη και την έχει κάνει ένα βιαστικό πέρασμα, με άθλιους δρόμους και ανύπαρκτες υποδομές. Αν και το 90% των κατοίκων έχει πληρώσει την εισφορά του, το 70% του νέου σχεδίου είναι χωματόδρομοι χωρίς πεζοδρόμια δίχως φωτισμό και ύδρευση, δίχως αυτά που θα έπρεπε να είχε από το 1990. Κοιτάξτε τον τελευταίο δρόμο του σχεδίου πόλης.. και θα καταλάβετε για τι αδιαφορία μιλάμε.
Λιμάνι Καβονησίου.....
Αυτό κι αν είναι παραπεταμένο και αφημένο στην τύχη του εδώ και χρόνια. Με μια διοίκηση που βρίσκεται στα Χανιά, χωρίς ντόπιο αντιπρόσωπο (εκπρόσωπο) πολλά χρόνια, έχει καταντήσει για κλάματα, απαρχαιωμένο όπως χαρακτηριστικά το λένε. Το ότι έρχεται ένας υπουργός Ναυτιλίας για επίσκεψη στην Κίσαμο και δεν υπόσχεται τίποτα λέει πολλά. Ότι περισσέψει από τα υπόλοιπα λιμάνια μας το πετούν σαν έργο... 
Ύδρευση...
Εδώ γελάμε όλοι ..
Έχουμε τόσο νερό που δίνουμε σε άλλους δήμους, αλλά εμείς είμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Αμιαντοσωλήνες, παλαιό δίκτυο, διάτρητο και τα μπαλώματα στην ημερήσια διάταξη. Λογικό να μην ρίχνουμε νέα άσφαλτο στους δρόμους μας, αφού θα την διαλύσουν σε χρόνο ρεκόρ για να βρούνε τις ζημιές ... Η κακή διαχείριση του νερού ύδρευσης είναι γνωστή... μάλιστα είναι ντροπή να υπάρχουν χωριά ακόμα που να μην έχουν συνεχώς πόσιμο νερό, ή να παρακαλάμε ιδιώτες και εταιρείες να μας αγοράσουν υλικά για να μεταφέρουμε το νερό στα σπίτια μας. Για τους αγρότες δεν το σχολιάζω .. θα τους πάμε νερό από τον Ταυρωνίτη εφόσον και άμα ..
Αυτά τα βασικά που μπορείς εύκολα να τα συμπληρώσεις με τα της παιδείας.
Άλλο σοβαρό θέμα αφημένο και αυτό στις τύχες του. ... Σχολεία παλιά, σχολεία που κλείνουν, σχολεία που δεν θα ξανανοίξουν, αίθουσες παλιές, αίθουσες προκάτ, με ποντικούς, δίχως αυλές, κλπ. Για τα νεα Λύκεια δεν το κουβεντιάζω υπάρχει λένε συνομωσία.
Αθλητικά έργα. ....
Δεν χρειάζεται να γράψουμε και πολλά ..όλα διαλυμένα και με ελλιπή συντήρηση. Ολόκληρος δήμος με ένα μόνο γήπεδο ποδοσφαίρου, το άλλο το χρειαζόμαστε για τα σκουπίδια μας, ένας χώρος μπάσκετ, δίχως κλειστό γυμναστήριο που το φτιάχνουμε ακόμα, με δύο παιδικές χαρές που τα βίας συντηρούνται .... αυτό θεωρείτε πρόοδος εδώ και 20 χρόνια.
Και δεν είναι μόνο αυτά ..η καθαριότητα τραγική, οι υποδομές μαύρο χάλι, βιολογικός στάσιμος, τα σήματα ΚΟΚ ξεθωριασμένα και εξαφανισμένα, οι χώροι πρασίνου ανύπαρκτοι, η προοπτική για κάτι νέο αφημένη στην τύχη της και ο καθένας μας κοιτάζει ο πως θα κερδίσει με αυτήν την άναρχη κατάσταση, ειδικά  μέσα στην πόλη .. 
Σε ποιον λοιπόν αρέσει αυτή η κατάσταση και ποιος δυσανασχετεί που τα γράφουν .. ή μας τα λένε; 
Τέτοια αδιαφορία δεν έχει ξαναγίνει .. στα πάντα, αφήστε που και αυτοί που πριν κάμποσο καιρό μιλήσουν, φώναζαν για τα ίδια,... αφομοιώθηκαν ως δια μαγείας.
Φτάσαμε το μάζεμα των σκουπιδιών, το άσπρισμα των πεζοδρομίων, ή το ζωγράφισμα των διαβάσεων να το λέμε έργο και να γράφουμε πόσο καλά λειτουργεί ο δήμο μας..
Αμ το άλλο που άκουσα χθες.... μην τα περιμένετε όλα απο τον δήμο κάνετε και εσείς κατι ..... Ποια ειναι τα όλα; 
Ας μην δυσανασχετούν λοιπόν κάποιοι, μα να ανησυχούν, γιατί έργο δεν βλέπουμε και δεν είναι νέα δημοτική αρχή αλλά με συνέχεια .. 
Και το κακό ειναι μεγαλύτερο.... γιατί όλα αυτά τα ξέρουν, ήταν και ειναι μέσα στα προγράμματα τους τότε που μας τα έδωσαν σαν σωτήρες
Τελικά δεν έκανα λάθος στο σύνθημα, το μπεεεεεεεεε είναι το χαρακτηριστικό μας, αμφιβάλλετε;


Δεν υπάρχουν σχόλια: