Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ


 «Κίσαμος από την αρχή»
Σεπτέμβριος  2024
Για την σχολική χρονιά που ξεκινά
Είθισται με το ξεκίνημα κάθε σχολικής χρονιάς να διατυπώνονται ευχές, απευθυνόμενες σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.
Πέρα λοιπόν από τις τυπικές και καθιερωμένες ευχές μας, θα θέλαμε να απευθυνθούμε χωριστά :
Αγαπητοί μας μαθητές,
Αποστολή του σύγχρονου σχολείου είναι στην πραγματικότητα ΜΟΝΟ ΜΙΑ : Να σας μάθει να ΣΚΕΠΤΕΣΤΕ. Ο σκεπτόμενος μαθητής γίνεται αύριο ένας ελεύθερος, υπεύθυνος και ενεργός άνθρωπος. Η γνώση (που στην εποχή του διαδικτύου είναι διάχυτα προσβάσιμη) είναι δύναμη, μόνο εφόσον είναι κάποιος σε θέση να την αξιοποιήσει με την σκέψη του. Ο σκεπτόμενος μαθητής αναζητά την γνώση και τις δεξιότητες και πέρα από αυτά που του προσφέρουν τα μαθήματα του σχολείου του. Και «γηράσκει αεί διδασκόμενος».
Αγαπητοί μας εκπαιδευτικοί,
Αποστολή σας είναι να εξασφαλίσετε ως ΔΑΣΚΑΛΟΙ το «ευ ζην» των μαθητών σας. Προς τούτο το έργο σας είναι όχι μόνο δύσκολο και πολυεπίπεδο , αλλά και συχνά  θυσιαστικό,  διότι η Πολιτεία με τους θεσμούς της (και προεχόντως –δυστυχώς- εμείς οι τοπικοί θεσμικοί της εκπρόσωποι) είμαστε κατώτεροι στην υποστήριξη του ρόλου σας. Προσπαθήστε να «ακυρώσετε» αυτήν την ματαιότητα με το φιλότιμο και την αλληλεγγύη σας.    
Αγαπητοί μας γονείς, 
Η εκπαίδευση και κυρίως η μόρφωση των παιδιών μας/σας ξεκινάει από το σπίτι μας/σας. Τα παιδιά μας/σας είναι ο καθρέπτης μας/σας. Μην το λησμονάτε αυτό. «Βάλτε πλάτη» ώστε όλα αυτά που όλοι εμείς σας στερούμε με την ολιγωρία και την αδυναμία – και εν μέρει ανικανότητά μας- να τα αναπληρώσουν μαθητές και εκπαιδευτικοί. Για φέτος διδάξτε στα παιδιά μας /σας ένα πράγμα ΜΟΝΟ : Τον σεβασμό και την ενσυναίσθηση για τους συμμαθητές τους, τους δασκάλους τους και ιδίως στους εργαζόμενους στα σχολεία , όπως λ.χ. αυτούς στην καθαριότητα. 
ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!        
Με εκτίμηση 
ΜΙΧΑΗΛ Θ. ΘΕΟΔΩΡΟΓΛΑΚΗΣ 
Δημοτικός Σύμβουλος Κισάμου 

Δεν υπάρχουν σχόλια: