Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024

ΑΥΡΙΟ ΕΧΕΙ ΑΓΙΑΣΜΟ ΣΤΑ ΠΡΟΚΑΤ....

Σεπτέμβρης 2022
Ιστορική ημέρα σήμερα για την πόλη της Κισάμου, καθώς ξεκίνησε η κατεδάφιση των κτηρίων που στέγαζαν το ΓΕΛ και το ΕΠΑΛ, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την ανέγερση των νέων κτηρίων που θα στεγάσουν τα δύο Λύκεια της περιοχής. 
Έγραφαν όλα τα ΜΜΕ του νομού.....το Σεπτέμβρη του 22, το θυμάστε;
Εμείς οι Ελληνες είμαστε ο μοναδικός λαός παγκοσμίως που γιορτάζει τις ήττες του και επειδη είμαστε και ολίγο μαζόχες και οι ήττες ...... ειναι και περισσότερες... λέω να το γιορτασουμε.
- Η ιστορική μέρα λοιπόν που έριξαν τα Λύκεια, και πανηγυρίζαμε για αυτό, ευκαιρια ειναι να την γιορτάσουμε και στην Κισαμο, μα τόσες γιορτές έχουμε κάνει φέτος. (ομιλίες, θεατρικές παραστάσεις, πυροτεχνήματα, και κανένα βραστό με πιλάφι στο τέλος..... αυτά τα γνωστά) μετά τον αγιασμό των σχολείων αύριο Τετάρτη.
Μάλιστα θα ήταν και ελπιδοφόρο γιατί ο κάθε ομιλητής θα μας έδινε και την υπόσχεση του πότε θα το δούμε... έτοιμο.
Είναι ντροπή κατ' εμε, να δίνεται υπόσχεση και δέσμευση οτι η παράκαμψη των Τοπολίων θα ειναι έτοιμη του χρόνου, τα νερά απο τον Ταυρωνίτη σε 20 χρόνια, ο ΒΟΑΚ σε 30 χρόνια η παράκαμψη της πόλης σε 50 χρόνια και εμείς να μην έχουμε ιδέα πότε θα τελειώσουν τα νέα Λύκεια...
Ντροπή....αφομοιώθηκαν και οι αντάρτες...... με το σύστημα οπότε ο αγώνας θεωρείτε σχεδόν μάταιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: