Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024

ΑΥΤΟ ΜΟΝΟ ΕΛΕΙΠΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΣΕΙ .... ΤΟ ΓΛΥΚΟ

Ο καθένας έχει δικαίωμα ατομικά να κάνει μήνυση σε οποιοδήποτε αν νομίζει ότι θίγεται η υπόληψη του. Είναι δικαίωμα του, αν και στις περισσότερες φορές αποφεύγεται εντούτοις δεν είναι και σπάνιο ακόμα και για δημόσια πρόσωπα. 
Σπάνιο όμως είναι να δίνεται ένα κοινοτικό κατάστημα, από μια δημοτική αρχή, σε κάποιον ιδιώτη δίχως αυτό να έχει περάσει από την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου, πολύ δε σπανιότερο είναι ακόμα κι αν έχει περάσει, να μην δημοσιεύεται στο τύπο ή να μην γίνεται όπως αρμόζει σε τέτοιες περιπτώσεις ανοικτός διαγωνισμός. Τέλος παράλογο και σπανιότατο είναι να αποφασίζεται δίχως την έγκριση της δημοτικής αρχής που σίγουρα θα ήταν θετική αν ερχόταν προς ψήφιση, να δοθεί ώστε να μην απορημάξει, το χρονικό διάστημα της ενοικίασης καθώς και το αντίτιμο.
25 € τίμημα για 12 +12 χρόνια φαίνονται λίγα όμως μπορεί οι επισκευές να είναι πολλές οπότε αν τις επιβαρυνθεί ο ενοικιαστής τότε το ενοίκιο να ερχόταν στα λογικά πλαίσια. Όμως και αυτό αν περνούσε από την αποκεντρωμένη που δεν πέρασε, θα ήταν ένας φωτογραφικός διαγωνισμός διευκόλυνσης, δίχως αμφιβολία, αφού η δημοτική αρχή είχε αποφασίσει να το νοικιάσει αγνοώντας τους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης.
Είμαι σίγουρος ότι αν άλλαζαν θέσεις και γινόταν ξανά αυτό και η δημοτική αρχή τα ίδια θα έκανε ..και θα είχε καταγγείλει την συμφωνία, και ανακοινώσεις θα έβγαζε στον τύπο, αλλά και θα προσέφευγε για ακύρωση της πράξης αυτής.
Θεωρώ ότι σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να λειτουργούμε προς όφελος του Δήμου με την έγκριση της δημοτικής αρχής που την εξέλεξε η πλειοψηφία των δημοτών. Με απλά λόγια αν για κάποιο θέμα κύριοι της δημοτικής αρχής έχετε αμφιβολίες κάνετε ένα τοπικό δημοψήφισμα, στα Τοπόλια δεν ζει μια οικογένεια μόνο, ζουν αρκετές που κάποιες θα ήθελαν να νοικιάσουν το εν λόγω κατάστημα από την στιγμή που το βγάλατε στο νοίκι. Φυσικά εγώ όπως και πολλοί άλλοι ακόμα και δικοί σας άνθρωποι θα προσπαθούσαμε να το φτιάξουμε και να το κάνουμε ένα καλό ξενώνα για τις τόσες ανάγκες των ορεινών χωριών. Γνωρίζετε τι γίνεται με τους εκπαιδευτικούς στα ορεινά που δεν βρίσκουν σπίτι ...
Τέλος δεν έχω καμία αμφιβολία ότι με τις ενέργειες σας σπρώχνεται τους άλλους να εκφραστούν μερικές φορές εκτός γραμμής, αλλά όταν νοικιάζεις κάτι για 24 χρόνια με 25 € τον μήνα δίχως πρώτα να τους ενημερώσεις πως λέγεται ..καλή πράξη; 

Στα χρόνια που παρακολουθώ τα δημοτικά συμβούλια έχουν ακουστεί πολλά και βαρύτερα... φυσικά τις περισσότερες φορές κάποιος είχε προνοήσει να είναι κλειστά τα μικρόφωνα... εδώ δυστυχώς δεν τα έκλεισαν οπότε ότι κι αν ειπώθηκε είναι γραμμένο και δεν χρειάζονται μάρτυρες ούτε από την μια μεριά, ούτε από την άλλη.
Όμως ο δήμος δεν είναι τσιφλίκι κανενός ..είναι δικός μας, των δημοτών, που με την ψήφο τους εκλεγούν κάποιους για να αντιμετωπίσουν την καθημερινότητα και να κάνουν και κάμποσα έργα. 
Πολλές φορές όμως κάνουμε λάθη...

Δεν υπάρχουν σχόλια: