Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024

ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΑΚΥΡΩΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Αίτηση ακύρωσης της υπ αριθμόν 71/ 2024 ΑΔΑ: 9ΕΚΦΩΕΖ-Κ0Σ 28/ 08/ 2024, απόφασης δημοτικού συμβουλίου Κισσάμου.
Στις 26/08/ 2024 κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κισσάμου πάρθηκε κατά πλειοψηφία με την υπ αριθμό 71/ 2024 και αριθμό πρωτ. 9655 απόφαση τροποποίηση (6η) προϋπολογισμού 2024. Με την απόφαση αυτή έγινε τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού του δήμου Κισσάμου λαμβάνοντας χρήματα από το ΚΑ 30-7323.018 με τίτλο «έργα ανάπλασης και υποδομών Τ.Κ. Καλουδιανών & Καλλεργιανών» και συνολικής εγγραφής 535.790,59 ευρώ. Το ποσό αυτό είναι η καταβολή αντιτίμου της εισφοράς σε γη του IKOS KISSAMOS, βάσει του νόμου Ν 4759/2020 και του άρθρου 34.
 Σύμφωνα με τον νόμο αυτό προσδιορίζονται οι δράσεις και τα έργα που χρηματοδοτούνται με τα χρήματα αυτού του αντιτίμου.
Η δημοτική αρχή Κισσάμου παρανόμως: 
α) αφαιρεί χρήματα από τον κωδικό αυτό και τα εγράφη για επισκευή ενός νηπιαγωγείου στην Δ.Κ. Καλουδιανών με ΚΑ 15-7331.003 ποσού 37.200 ευρώ 
β) αφαιρεί χρήματα με κωδικό ΚΑ 15-7331.002 ποσό 74.400 ευρώ για βελτίωση δημοτικού σχολείου Καλλεργιανών με σκοπό την μεταστέγαση του 5ου Νηπιαγωγείου Κισσάμου
Επισημαίνουμε ότι: 
Α) δεν προβλέπεται η χρήση του αντίτιμου της εισφοράς σε γη σύμφωνα με τον νόμο Ν 4759/2020 και του άρθρου 34 για αυτά τα έργα, 
Β) υπάρχει ήδη κωδικός, ΚΑ 15-7331.001, για επισκευή σχολικών κτιρίων 39.100 ευρώ
Γ) δεν έχει υπάρξει καμία εισήγηση ή απόφαση συλλογικού οργάνου για μεταστέγαση του 5ου Νηπιαγωγείου Κισσάμου 
Δ) το δημοτικό σχολείο Καλλεργιανών έχει καταργηθεί ως σχολική μονάδα πριν πολλά χρόνια και το δημοτικό οίκημα έχει παραχωρηθεί στον πολιτιστικό σύλλογο του χωριού, ο οποίος με δικές του δαπάνες το έχει ανακαινίσει και το συντηρεί από τότε. Επιπλέων δεν έχει παρθεί καμιά απόφαση ανάκλησης της χρήσης του χώρου από τον πολιτιστικό σύλλογο.
Ε) δεν υπάρχουν αποφάσεις για τις παραπάνω τροποποιήσεις του τεχνικού προγράμματος  από τα τοπικά συμβούλια των Δ.Κ. Καλουδιανών και Καλλεργιανών. Επιπλέων ούτε κλήθηκαν, κατά την διάρκεια της συζήτησης-ψηφοφορίας του θέματος αυτού, οι πρόεδροι αυτών των κοινοτήτων, να συμμετέχουν όπως ορίζει η νομοθεσία.
Με βάσει τα παραπάνω ζητούμε την ακύρωση της 71/ 2024 απόφασης του δημοτικού συμβουλίου Κισσάμου κατά το μέρος Α) που αφορά την τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος όπως αναγράφατε στην απόφαση.
    Με εκτίμηση.
  Οι δημοτικοί σύμβουλοι και επικεφαλείς των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης Δήμου Κισσάμου:
     Φραγκιουδάκης Γεώργιος
     Σταθάκης Θεόδωρος
     Παρτσαλάκης Αντώνιος
     Θεοδωρογλάκης Μιχαήλ

Δεν υπάρχουν σχόλια: