Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024

ΧΩΡΙΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΟΥ 5ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΙΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ

Έγινε ο αγιασμός και στο 5ο Νηπιαγωγείο, με εκπρόσωπο από τον δήμο τον κύριο αντιδήμαρχο, που είδε έστω και στο εξωτερικό χώρο ποντίκια. 
Φυσικά το σχολείο όσο ερείπιο ειναι εξωτερικά το αντίθετο συμβαίνει εσωτερικά που ειναι πεντακάθαρο δίχως όλα αυτά που του καταμαρτύρησαν με σκοπό να δικαιολογήσουν την φυγή του απο εκεί. Δεν χωρά αμφιβολία, οτι κάποτε θα πρέπει να φύγει απο εκεί και να πάει όχι σε κάποιο χωριό που θα επιβαρύνει γονείς και εκπαιδευτικούς, αλλά εκεί που έχει χωροθετηθεί, στην πόλη της Κισάμου, στα δυτικά του 1ου δημοτικού.  
Μια έκπληξη λοιπόν που δεν έφυγε, και την ημέρα του αγιασμού του έμαθε το σχολείο οτι, που είναι και σχολείο ένταξης, η νηπιαγωγός που ήταν για το τμήμα αυτό, πήρε βιαστικά μετάθεση για τα Χανιά. 
Σίγουρα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος θα έχει κάνει τις ανάλογες ενέργειες για να έλθει μια νέα νηπιαγωγός ένταξης .. γιατί αν δεν, υποψιάζομαι, ότι το σχολείο όχι μόνο δεν θα πάει στα Καλλεργιανά που θέλουν κάποιοι, αλλά θα κλείσει ...παντελώς.
Τέτοια ανάπτυξη το Καστελλάκι μας.... στα γράμματα.
Φυσικά δεν υπάρχει ακόμα και συλλογος γονέων οπότε η διαμαρτυρία ειναι ακόμη βουβή....

Δεν υπάρχουν σχόλια: