Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 29 Μαΐου 2024

Η ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ

Πιστεύει άραγε κανείς νοήμων ότι η πόλη της Κισάμου είναι μια φιλική πόλη;  
Πιστεύει έστω κι ένας σώφρων ότι η πόλη δεν χρειάζεται και άλλους δρόμους; 
Φυσικά και δεν κουβεντιάζω για την παράκαμψη που ούτε χαραγμένη είναι, (αυτός είναι ο προεκλογικός σανός που μας ταΐζουν) άλλα λέω για τον τελευταίο δρόμο του σχεδίου πόλης, ο μόνος που διαπερνά την πόλη από την μια ως και την άλλη μπάντα. 
Κάποιοι καταστηματάρχες νομίζουν ότι θα χάσουν την πελατεία τους αν φτιαχτεί πέρασμα, και αντισκαρώνουν, όμως η πόλη δεν τους ανήκει, όπως δεν ανήκει και στην δημοτική αρχή, που είναι και η μόνη που πρέπει να παίρνει αποφάσεις για το καλό όλων ..
Δεν φτιάχνει τον παράλληλο του γηπέδου που είναι εδώ και κάμποσα χρόνια χωμάτινος δίχως αιτιολογία, δεν φτιάχνει τον δυτικό του δημοτικού σχολείου γιατί δεν έχει χρήματα, δεν ανοίγει κανένα νέο δρόμο και θέλει να πιστέψουμε ότι πασχίζει για την ευημερία της πρωτεύουσας 
Πότε θα φτιαχτεί η παράκαμψη είπαμε;

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: