Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 18 Μαΐου 2024

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ & ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

H Ακαδημία Ελιάς Terra Creta προσκαλεί ελαιοπαραγωγούς του νομού στην ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιεί στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης, την Δευτέρα 27 Μαΐου στις 5:00 μ.μ. με θέμα:
Ελαιόλαδο & Φυτοφάρμακα
Οι ομιλητές κ. Μαρακάκης Αντώνιος, Γεωπόνος και Υπεύθυνος της Ακαδημίας Ελιάς Terra Creta και ο κ. Καλαντζάκης Γεώργιος, Επικεφαλής Ερευνητής στο τμήμα Τεχνολογίας και Ποιότητας Ελαιολάδου στο Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών φυτών & Αμπέλου του ΕΛΓΟ Δήμητρα, θα ενημερώσουν τους ελαιοπαραγωγούς για την ορθή χρήση φυτοπροστατευτικών σκευασμάτων, τους κινδύνους που ελλοχεύουν από λανθασμένες εφαρμογές καθώς και για την ευκολία επιμόλυνσης του ελαιόλαδου κατά την παραγωγική διαδικασία. Επίσης θα ενημερωθούν για τις επιτρεπόμενες δραστικές ουσίες για την καλλιέργεια της Ελιάς.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια της δραστηριότητας και του οράματος της Ακαδημίας Ελιάς Terra Creta για την ανάπτυξη της τοπικής παραγωγής ελαιόλαδου, την  συνεχή βελτίωση της ποιότητας, την αύξηση της ποσότητας, αλλά και την μείωση του κόστους παραγωγής.
Η δραστηριότητα της Ακαδημίας Ελιάς Terra Creta εμπλουτίζεται συνεχώς με εκπαιδευτικά προγράμματα προς τους παραγωγούς, ανάπτυξη και παροχή ψηφιακών εργαλείων ευφυούς γεωργίας, Συμβολαιακή Γεωργία που διασφαλίζει τη συνεργασία για τη διάθεση του προϊόντος, bonus τιμής για την παραγωγή υψηλής ποιότητας, όπως και πολλές άλλες παροχές προς τα μέλη της.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: