Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 14 Μαΐου 2024

ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ.....


Διαβάζω στα Χ.Ν
Έτοιµο προς δημοπράτηση είναι το έργο ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της Κισάμου και εκτιμάται πως ο διαγωνισμός θα αναρτηθεί µέσα στον Ιούνιο, µε το έργο να ξεκινάει στα τέλη του 2024 – αρχές 2025 και πραγματικά μένω έκπληκτος.
Γράφει ο δημοσιογράφος που είναι και ελαφριά άσχετος επί του θέματος ...
ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΖΑΝΑΚΑΚΗ: Δημιουργούνται δύο κήποι, γύρω από το ναό του Αρχάγγελου Μιχαήλ και στο βόρειο τμήμα της πλατείας προς τη θάλασσα. Γύρω από το Αρχαιολογικό Μουσείο Κισάµου γίνεται μια εξομάλυνση του εδάφους µε µια µικρή εκσκαφή για τη δημιουργία αμφιθεατρικού χώρου για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων.
✓Μια μικρή εκσκαφή που τι θα σημαίνει άραγε αν βρεθούν αρχαία που θα βρεθούν;
Έχει καμία διαφορά ο δήμος από τον απλό πολίτη που τιμωρείται άμα στο οικόπεδο του βρεθούν αρχαία ή ο δήμος ξέρει που υπάρχουν και εκεί θα σκάψει. Κάποιοι λογαριάζουν δίχως να έχουν ιδέα μάλιστα έξω από το αρχαιολογικό μουσείο...
Ποιος άραγε δίνει αυτές τις πληροφορίες στην έγκυρη εφημερίδα;
Ελπίζω να μην το μετανιώσουν......
Γράφει βέβαια ακόμα ο δημοσιογράφος, οτι του λένε δίχως να το ψάξει.....
✓ Σημειώνεται ότι το συγκεκριµένο έργο πέρασε από πολλές διακυµάνσεις. Αρχικά είχε ενταχθεί στο πρόγραµµα των Open Mall (ανοικτών αγορών) ωστόσο επειδή ο ∆ήµος Κισάµου δεν διαθέτει πιστοποιηµένη τεχνική υπηρεσία µε το απαραίτητο προσωπικό προκειµένου να “τρέξει”την µελέτη υπήρξε ο κίνδυνος να χαθεί η χρηµατοδότηση. Έτσι αξιοποιήθηκε η τεχνογνωσία του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου που στα πλαίσια ερευνητικής εργασίας έκανε τις απαραίτητες αρχιτεκτονικές, ηλεκτροµηχανολογικές µελέτες, τη φυτοτεχνική µελέτη κα.
Απορώ ποιος κωλυσιεργούσε τόσα χρόνια το εργο; Ποιος άραγε το έστελνε απο την ΔΕΠΑΝ στον δήμο Χανίων και αντίστροφα τόσα χρόνια;
Ανακρίβειες και απο έγκυρους δημοσιογράφους...  ώστε να επουλώσουν τις πληγές της ανυπαρξίας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: