Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 11 Μαΐου 2024

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ....

Γράφει ο Κώστας Χαρτζουλάκης
Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή μελισσοκόμων και όχι μόνο ολοκληρώθηκε η εσπερίδα με θέμα ‘Η νοθεία στο μέλι και οι απώλειες των μελισσών’ που οργάνωσε το γεωπονικό κατάστημα του Εμμ. Κυριακογιαννάκη  σε συνεργασία με ττον δήμο Κισαμου στην αίθουσα του δήμου. Ομιλητής ήταν ο ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ Ανδρέας Θρασυβούλου, που αναφέρθηκε  στην ανεξέλεγκτη εισαγωγή νοθευμένου μελιού, τη συμπαιγνία εργαστηρίων ελέγχων με τους νοθευτές, την αδυναμία του νομοθετικού πλαισίου, τα τεράστια συμφέροντα των μελισσοκόμων και την απουσία πολιτικής βούλησης που οδηγούν τον Έλληνα μελισσοκόμο σε απόγνωση και τη ελληνική μελισσοκομία σε αφανισμό. 
Αναφέρθηκε επίσης στις μεγάλες απώλειες μελισσών που παρατηρούνται από τη συνδυασμένη δράση φυτοφαρμάκων, ιώσεων, βαρρόα και νοσεμίασης, αλλά και την λανθασμένη νομοθεσία και τους άσκοπους μελισσοκομικούς χειρισμούς που συντηρούν τις απώλειες. Η εσπερίδα έκλεισε με ερωτήσεις και εποικοδομητική συζήτηση με τους μελισσοκόμους.
Συγχαρητήρια στους οργανωτές για την πρωτοβουλία. Μήπως πρέπει να είναι η αρχή για εσπερίδες για τα καυτά θέματα της ελαιοκαλλιέργειας και την διαχείρισης του νερού?

Δεν υπάρχουν σχόλια: