Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Σάββατο 4 Μαΐου 2024

ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΠΟΨΕ

Από την πολιτική προστασία του Δήμου Κισσάμου, ευχόμαστε σε όλους καλή Ανάσταση, με υγεία και ευτυχία! Το Άγιο Φως της Ανάστασης να γεννήσει στις ψυχές όλων μας αγάπη και ελπίδα!
Παρακάτω σας παραθέτουμε μερικά προληπτικά και λοιπά μέσα πυροπροστασίας ώστε να γιορτάσουμε όλοι την ανάσταση του Θεανθρώπου με ασφάλεια:
1.    Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε κατάλληλο υπαίθριο χώρο έτσι ώστε κάθε εστία να περιβάλλεται, σε ακτίνα τουλάχιστον δέκα (10) μέτρων, από έδαφος που είναι καθαρό από οποιαδήποτε παρεδάφια βλάστηση. 
2.    Τήρηση ελάχιστης απόστασης δέκα (10) μέτρων της εστίας από παρακείμενη δενδρώδη ή θαμνώδη βλάστηση. 
3.    Ύπαρξη ικανής ποσότητας νερού ή άλλων φορητών μέσων πυροπροστασίας για την αντιμετώπιση της φωτιάς, εφόσον αυτό απαιτηθεί. 
4.    Η εστία βρίσκεται υπό τον άμεσο έλεγχο ενός υπεύθυνου ενήλικου ατόμου που παρίσταται καθ΄ όλη την διάρκεια χρήσης μέχρι και την πλήρη κατάσβεσή της. 
5.    Σβήσιμο της φωτιάς, κάλυψη των υπολειμμάτων της καύσης με αδρανή υλικά και έλεγχος για διαπίστωση πλήρους κατάσβεσής της. 
6.    Τήρηση λήψης από τον διοργανωτή της εκδήλωσης όλων των απαραίτητων μέτρων και μέσων για την αποτροπή εκδήλωσης και επέκτασης πυρκαγιάς. 
Παρακαλούμε όπως ενημερώσετε υπεύθυνους αντιδημάρχους Πολιτικής Προστασίας, πρόεδρους, κοινοτάρχες τοπικών οικισμών για να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες που προβλέπονται παραπάνω για την αποφυγή κινδύνου μετάδοσης της πυρκαγιάς από την καύση του Ιούδα.
Οι υπεύθυνοι πολιτικής προστασίας
Σπυρίδων Μαυροδημητράκης
Χρήστος Σκουλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: