Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 20 Μαΐου 2024

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

Με την συμμετοχή πάνω από τριάντα πέντε( 35) Πολιτιστικών Συλλόγων του Ν. Χανίων, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Μαΐου 2024, η συνάντηση των Πολιτιστικών Συλλόγων Νομού Χανίων με στόχο την ίδρυση της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Κρήτης , στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.
Οι Σύλλογοι ενημερώθηκαν για σημαντικά θέματα που τους απασχολούν, όπως τα φορολογικά, τα προγράμματα Leader 2023-2027 και τις επιχορηγήσεις προς τους Πολιτιστικούς Συλλόγους από το Υπουργείο Πολιτισμού.
Επίσης αναλύθηκαν τα βασικά άρθρα του νέου καταστατικού και αποφασίστηκε να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα της ίδρυσης της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Κρήτης.
Ευχαριστούμε τους εισηγητές της συνάντησης, κ. Σταυρουλάκη Κων/νο, λογιστή, πρώην Πρόεδρο του Συλλόγου Λογιστών Ν. Χανίων, που μας μίλησε για Φορολογικά θέματα των Πολιτιστικών Συλλόγων , την κ. Μιχάκη Σοφία, Συντονίστρια του Τοπικού Προγράμματος CLLD LEADER της Ο.Τ.Δ , η οποία μας μίλησε για το Πρόγραμμα Leader 2023-2027 ,τον κ Γεωργιλά Γεώργιο, Διοικητικό γραμματέα της ΕΠΟΦΕΚ, που μας παρουσίασε τις Προϋποθέσεις για επιχορήγηση των Πολιτιστικών Συλλόγων από το Υπουργείο Πολιτισμού, τον Μαρινάκη Εμμανουήλ, Πρόεδρο του Πολ. Συλλόγου Μανωλιόπουλου, που παρουσίασε τα βασικά άρθρα του προσχεδίου του νέου καταστατικού της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Κρήτης και την συντονίστρια της συνάντησης, κ Γκοζάνη-Χαριτάκη Στέλλα, Πρόεδρο της Αδελφότητας Μικρασιατών Χανίων `Ο Αγιος Πολύκαρπος`.
Ευχαριστούμε το Πνευματικό Κέντρο Χανίων και ιδιαίτερα τον κ Νικόλαο Καλογερή, Αντιπεριφερειάρχη Περιφ. Ενότητας Χανίων και τον κ Εμμανουήλ Κελαϊδή, Γεν. Γραμματέα του Πνευματικού Κέντρου για την δωρεάν παραχώρηση της αίθουσας, όπου διεξήχθη η συνάντηση.
Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Ζαχαροπλαστείο Κληματσάκη και τους Φούρνους Καραδάκη Γεωργίου και Σταυρουλάκη Μιχαήλ για τα υπέροχα σκευάσματα που μας πρόσφεραν.
Τέλος ευχαριστούμε ιδιαιτέρως όλους τους αντιπροσώπους των Πολιτιστικών Συλλόγων Χανίων για την παρουσία και την αποφασιστικότητα τους, ώστε να προχωρήσουμε στη ίδρυση της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Κρήτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: