Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 21 Μαΐου 2024

ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ ΑΡΓΟΥΝ

Πριν από κάμποσο καιρό ξαναέγραψα για την απαράδεκτη εικόνα που υπάρχει σχεδόν σε κάθε σημείο των κάδων στην πόλη μας. Μια εικόνα που δεν μας τιμά καθόλου και γίνεται σχολιασμός και από τους ξένους, είτε λέγονται τουρίστες, είτε λέγονται μόνιμοι κάτοικοι.
Το ζητούμενο βέβαια είναι ότι σε κάθε περίπτωση οι φταίχτες είναι πάντα δύο. 
Εμείς οι πολίτες που δεν μας ενδιαφέρει η απαράδεκτη εικόνα αρκεί να ξεφορτωθούμε τα σκουπίδια μας και από την άλλη ο δήμος, που ενώ βλέπει την κατάσταση δεν βρίσκει λύσεις.
20 χρόνια το ίδιο πρόβλημα με μόνο πρόσκαιρες λύσεις, που όταν δεν ευδοκιμούν γίνονται και απειλές από τους εκάστοτε αντιδημάρχους ... θα τους πάρω τους κάδους, είναι οι δημότες άχρηστοι, δεν τους ενδιαφέρει η πόλη, η γειτονιά τους κλπ...
Όμως ας μην ξεχνάμε το σπουδαιότερο εκλέχτηκαν και προτιμήθηκαν για να δώσουν λύσεις,.... που δεν έρχονται και η τραγική κατάσταση με τους κάδους ξεχειλισμένους και τα σκουπίδια απ' έξω να συνεχίζεται.
Λύσεις λοιπόν θέλουμε και όχι ανακυκλώσει των υποσχέσεων....
Υ.Σ Οι κάδοι πρέπει να κλείνουν όταν δεν κλείνουν υπάρχει το πρόβλημα αυτό.. άρα από εκεί πρέπει να ξεκινήσει η δημοτική μας αρχή..

Δεν υπάρχουν σχόλια: